خشونت با همسر چگونه باید پیگیری شود؟

پرسیده شده
۴ پاسخ ۳۳۴ #90525899

سلام. دخترم ۳.۵ سال است که ازدواج کرده و در طی این مدت . با تمام کمی وکاستی زندگی ساخته . ولی داماد من همیشه دست پیش میگیره که پس نیافته. بالاخره با وجود بد خلقی و بد اخلاقی و حرف زور .جدیدا نسبت به خشونت نیز روی آورده که من الان مدت ۱۰ روز میشه که آوردم خونه تا کمی به خودش بیاید در این مدت با پیغام و پس پیغام تلویحا به من در خصوص در خواست تمکین و اینکه قانون به او اجازه هر کاری رو میده اشاره میکند
لذا در خصوص این موضوع اظهار نظر بفرمایید

مشاوره حقوقی الزام به تمکین
۴ پاسخ برای این سوال ثبت شده

با سلام باید اثبات کنید که زندگی با ایشان برای دخترتان خوف زیان بدنی یا شرفی دارد تا بتوانید در مقابل دعوای الزام به تمکین دفاع کنید در صورتی هم که مدارکی دال بر اعمال خشونت توسط ایشان دارید می توانید شکایت کنید .

با سلام. چنانچه ایشان را مورد ضرب و جرح قرار می‌دهند ضمن اعلام شکایت می توانید جهت اقدامات بعدی از جمله دریافت دیه، اختیار مسکن علی حده و... به پزشکی قانونی مراجعه نمایید. در صورتی هم توهینی از سوی ایشان صورت می‌گیرد میتوان در صورت وجود شاهد یا هر ادله دیگر مانند پیام کوتاه و... نسبت به طرح شکایت کیفری اقدام نمود

قانون به ایشان اجازه هر کاری را نمیدهد و فقط حق الزام به تمکین نمودن زوجه را دارد که زوجه هم میتواند تمکین نکند و شامل دریافت نفقه در آینده تا زمان تمکین مجدد نمیشود . زوج حتی حق ندارد به منزل شما وارد شود یا حتی حق ندارد ایجاد مزاحمت نماید یا حق ندارد بخواهد زوجه را به زور اجبار به ادامه زندگی مشترک بنماید . اتفاقا قانون طرف زوجه است نه زوج . زوجه میتواند مهریه و نفقه و اجرت المثل ایام زوجیت را مطالبه نماید .

ضرب و جرح عمدی جرم بوده علاوه بر دیه مجازات نیز دارد.
قانون به اشخاص در راستای برقراری نظم یکسری اختیارات میدهد نه در جهت نیل به بی نظمی.
اگر چنانچه آثار خشونت بر بدن دخترتان هنوز موجود باشد میتواند شکایت نماید.
چنانچه دادگاه تشخیص دهد که خشونت وی خطر جانی برای زوجه دارد اجازه سکونت در خانه ای غیر از منزل شوهر را به او میدهد و دعوی الزام به تمکین وی ختم به عدم تمکین نخواهد شد.