چگونه میتوانم قبل از اطلاع همسرم حسابش را توقیف کنم،آیا میتوانم دادخواست تامین خواسته قبل از ابلاغ رو بدم؟

پرسیده شده
۲ پاسخ ۴۷۳ #89777040

عرض سلام و ادب
برای مطالبه مهریه، و تامین خواسته و اجرای آن قبل از ابلاغ میخوام اقدام کنم،و حساب بانکی همسرم معادل مهریه هستش، ولی ایشون عضو سامانه پیامکی ثنا هستن،و با اولین پیامک حساب رو منتقل میکنن و عملا دست من به جایی نمیرسه.
سوالم اینه که این پیامک دقیقا از چه زمانی از دادرسی به ایشون ارسال میشه و آیا این پیامک بعد از توقیف حساب بانکی ارسال میشه یا قبل از توقیف؟
و اینکه از زمان توقیف تا اجرای حکم معمولا چقد زمانبر هستش؟
و آیا امکان داره که من اول دادخواست تامین خواسته و اجرایی قبل از ابلاغ رو بدم و حساب رو توقیف کنم و بعد دادخواست مطالبه مهریه رو بدم؟
و در آخر آیا میشه در ابتدا به دادگاه مراجعه کنم و نامه ای از دادگاه بگیرم تا با اون نامه به بانک مرکزی مراجعه کنم تا لیست دارای هایی ایشون رو مشخص کنم؟
تاکید میکنم که برای من اهمیت حیاتی داره که قبل از اینکه همسرم متوجه اقدام من بشه، من بتونم حساب بانکی رو توقیف کنم؟
سپاسگزارم از شما

مشاوره حقوقی مهریه
۲ پاسخ برای این سوال ثبت شده

بنابراین شما برای درخواست تامین بعد از موافقت قاضی میتوانید این قرار تامین را برای هرجایی که می دانید خوانده اموالی اعم از منقول یا غیر منقول دارد، درخواست کنید.
البته خواسته‌ای که درخواست تامین میشود،باید در درخواست تصریح شود؛ بنابراین، اگر خواسته وجه نقد است، میزان آن و اگر عین معین است، تمام مشخصات آن باید نوشته شود.
هرگاه خواسته عین معین نباشد (برای مثال یکصد سکه بهار آزادی) چون معادل قیمت آن از اموال خوانده قابل بازداشت است، قیمت واقعی خواسته باید مشخص شود.
در این خصوص، ماده ۱۲۲ قانون آیین دادرسی مدنی می‌گوید: «اگر خواسته، عین معین بوده و توقیف آن ممکن باشد، دادگاه نمی‌تواند مال دیگری را به عوض آن توقیف کند.»
البته تعیین قیمت واقعی خواسته نافی اختیار بند ۴ ماده ۶۲ این قانون نیست که می گوید:
(بهای خواسته به ترتیب زیر تعیین می‌شود: بند ۴: در دعاوی راجع به اموال، بهای خواسته مبلغی است که خواهان در دادخواست معین کرده و خوانده تا نخستین جلسه دادرسی به آن ایراد یا اعتراض نکرده است؛ مگر اینکه قانون ترتیب دیگری معین کرده باشد.)

هر گاه کسی از دیگری طلبی داشته یا مالی به او امانت داده باشد؛ اما پس از مدتی نامبرده (شخص امانت‌دار یا بدهکار) از موقعیت خود سوءاستفاده کرده و بخواهد با حیف و میل اموال یا پنهان کردن آن از استرداد دین یا مال خودداری کند و در نتیجه وصول آن مال از او ممکن نباشد، قانونگذار به بستانکار یا صاحب مال اجازه می‌دهد که فورا بدون اطلاع طرف (بدهکار یا امانت‌گیرنده)، طلب یا مال را به وسیله دادگاه توقیف کرده و سپس در صورت اقتضا علیه او اقامه دعوا کند.
صدور قرار تامین خواسته، مستلزم درخواست خواهان است که این شرط در ماده ۱۰۸ قانون آیین دادرسی مدنی مدنی پیش‌بینی شده است که می گوید:خواهان می‌تواند قبل از تقدیم دادخواست یا ضمن دادخواست راجع به اصل دعوا یا در جریان دادرسی تا وقتی که حکم قطعی صادر نشده، در موارد زیر از دادگاه درخواست تامین خواسته کند و دادگاه مکلف به قبول آن است:
الف) دعوا مستند به سند رسمی باشد.
ب) خواسته در معرض تضییع یا تفریط باشد.
پ) در مواردی از قبیل اوراق تجاری واخواست‌شده که به موجب قانون، دادگاه مکلف به قبول درخواست تامین باشد.
ت) خواهان، خساراتی را که ممکن است به طرف مقابل وارد آید، نقدا به صندوق دادگستری بپردازد.
تبصره ـ تعیین میزان خسارت احتمالی، با در نظر گرفتن میزان خواسته به نظر دادگاهی است که درخواست تامین را می‌پذیرد. صدور قرار تامین موکول به ایداع خسارت خواهد بود.» بنابراین اگر به عنوان مثال، دعوا مستند به سند رسمی بوده یا خواسته در معرض تضییع یا تفریط باشد و سایر شرایط صدور قرار نیز حاصل باشد اما خواهان درخواست تامین نکند، دادگاه نمی‌تواند قرار تامین خواسته صادر کند.