وکالت دادن سهم الارث به یکی از وراث امکان پذیر است؟

پرسیده شده
۱۱ پاسخ ۴۴,۶۸۹ #89441

سلام پدربزرگ من دو سال پیش فوت کردن و خانه ای که داشتند را وراث هنوز تقسیم نکردن.یکی از خاله های من به مادرم وکالت دادن و با این کار سهم خود را به مادرم دادن.دایی من هم میخواهد با دریافت مبلغی به مادرم این وکالت را بدهد.میخواهم بدانم آیا چنین چیزی امکان دارد در صورتی که هنوز سهم وراث مشخص نشده(انحصار وراثت نکردن)؟اگر آری آیا دایی من بعد از دادن وکالت باز هم میتواند ادعایی کند؟برای انحصار وراثت باز هم به امضای او نیاز است؟و اینکه آیا وکالت خاصی باید از او گرفت که نتواند ادعایی کند؟

مشاوره حقوقی انحصاروراثت
۱۱ پاسخ برای این سوال ثبت شده

با سلام. ادای دیون واجب و هزینه دفن و کفن مقدم بر تقسیم اموال است.در هر حال تقسم ارث بصورت غیر رسمی میتواند باب منازعات و مشکلات را در اینده باز بگذارد.

با سلام با فوت هرکس بطور غیر ارادی و بنا به مجوز قانونی، اموالش به ورثه زمان فوتش منتقل می شود که در اصطلاح علم حقوق به آن انتقال قهری یا غیر ارادی مال گفته می شود. بنابراین، بعد از فوت پدر بزرگ شما، بنا به طبقات ارث، همسر، فرزندان بطور قهری مالک اموال منقول و غیر منقول پدربزرگ شده اند.همه افرادی که مالک چیزی هستند حق دارند در آن تصرف کنند.تصرف حقوقی یعنی خرید و فروش یا صلح یا بخشیدن مالی که به ارث رسیده مثل تصرف مادی مثلا سکونت در آپارتمان هست.برای اینکه در مورد تعداد وراث یک شخص مرده بعدا اختلافی بوجود نیاید، قانون از وراث می خواهد گواهی انحصار وراثت بگیرند. این گواهی صرفا اشخاص وارث یک متوفی را معلوم و معرفی می کند.وکالت دادن برای هر کاری که خود آن شخص می تواند انجام بدهد، هیچ منعی قانونی ندارد. اما سوال اینست وکالت میدهیم تا گواهی انحصار وراثت بگیرد یا سهم الارثی که به ما رسیده است را به نام خودش بکند؟ این دو موضوع متفاوت است .بنابراین، پیشنهاد می شود یک وکالتنامه برای گرفتن گواهی انحصار وراثت داده شود و یک صلح نامه در قبال واگذاری سهم الارثی که به دایی شما رسیده است.بعد از این صلح نامه(یا اقرارنامه محضری) دایی شما مالی را که به ارث به او رسیده بود در قبال هر مبلغی به مادرتان واگذار کرده است و دیگر نمی تواند هیچ ادعایی بکند.

درود
می توانند در کنار وکالتنامه اقرارنامه ویا در قالب صلح نسبت به انتقال سهم خود اقدام نمایند

با سلام.بله ولی طبق گفته شما خاله وکالت داده به مادر ودای هم... توجه داشته باشید وکالت دادن یعنی شما میتوانید از طرف آنها هرکاری انجام دهید واین به معنای واگذاری وگذشت از سهم خودشان نیست.
پس لازم است که یک وکالت نامه تام الاختیار بلاعزل در دفترخانه تنظیم وتمام موارد بطور صریح در آن قید شود تا در آینده کسی ادعایی نتواند داشته باشد.

با سلام
ترجیحا ابتدا وکالتنامه در خصوص حصر وراثت تنظیم و پس از دریافت گواهی حصر وراثت اقدام به انتقال سهم الارث خود نمایند.

اعطاء وکالت به معنای دادن سهم نیست بلکه محول کردن انجام کار به دیگری برای موکل است بنابراین مادر شما به عنوان وکیل و خاله شما هر کاری در مورد سهم الارث انجام بدهد برای خاله و دایی با اجازه آنها است و هر زمان خاله و دایی بخواهند می توانند از وکیل یعنی مادر سهم خود را بخواهند . درصورتیکه وکالت کامل باشد نیازی به امضا نیست .

با سلام..
مادرتان می تواند با اخذ وکالت تام الاختیار بلاعزل از دایی تان نسبت به انتقال سهم ایشان به نام خود اقدام نمایند..
مضاف بر اینکه لازمست که جزییات موضوع در وکالتنامه اعطایی صـریحا قید شود تا هر گونه ادعایی بعدی بر خلاف آن از جانب موکل ساقط گردد..