دریافت حقوق از کارفرما چگونه درخواست بشود؟

پرسیده شده
۵ پاسخ ۲۸۷ #89315901

سلام
من مدت ۱۳ ماه برای یک شرکت کار کردم برگه قرارداد رو بما ندادن ولی قرارداد بستیم
چند بار هم مامور بیمه اومد که ما رو پنهان کردن که مبادا مامور بیمه ببینه
در نهایت هم پس از ۱ سال تازه بیمه شدیم
من قراردادم تموم شده و دوماه دیگه سرباز هستم
اگر اطلاع بدم بهشون هیچ حقوقی بمن نمیدن
کلی پرونده حقوقی هم در دادسرای انقلاب دارن منتهی کسی نمیتونه ازشون پول بگیره
بچه های قبلی هم هرکسی رفته حقوق ماه های آخرش رو نگرفته
راه قانونی وجود داره بشه جلوی این قماش ایستاد و حقمون رو بگیریم؟

مشاوره حقوقی اداره کار
۵ پاسخ برای این سوال ثبت شده

حق و حقوق شما از طریق اداره کار قابل پیگیری است .

با درود حقوق و مزایای شما کاملا از طریق اداره کار قابل پیگیری و مطالبه است اقدام نمایید
ابتدا باید در دفاتر پیشخوان احراز هویت شوید

سلام
پس از اثبات رابطه کاری میتوانید موضوع را از طریق اداره کار پیگیری نمایید.

بایستی از طریق اداره کار اقدام به شکایت نمایید .

سلام
اقدامات زیر را برای شکایت از کارفرما انجام دهید:
شعبه بیمه گذار تامین اجتماعی خود را پیدا کنید. (مرکز بیمه تامین اجتماعی شما ارتباط مستقیمی‌ با اداره کار و امور اجتماعی دارد) سپس از همین طریق شعبه اداره کار و امور اجتماعی را پیدا خواهید کرد.
به اداره کار مربوطه بروید و از واحد ارجاع آن یک نامه برای شعبه بیمه گذارتان بگیرید. (دریافت نامه خیلی مهم است)
نامه را بگیرید و به کارگزاری بیمه تامین اجتماعی که شما از انجا ثبت نام بیمه را انجام دادید بروید و مرحله به مرحله سوابق بیمه خود را جمع اوری کنید. (جمعا یه ۲-۳ ساعتی زمان می‌برد چون مراجعه کننده ممکن است زیاد باشد)
سوابق را به اداره کار ببرید، واحد ارجاع بروید، فرم‌های دادخواست را دریافت کنید این فرم حاوی پرسش اطلاعات شخصی شما، محل کار و دلایل تنظیم دادخواست شکایت از کارفرما بابت حقوق را نمایش می‌دهد که شما در پایین آن علت دادخواست یا شرح دادخواست شکایت از کارفرما بابت حقوق را می‌نویسید.
اداره کار نامه ای را با توجه به دادخواست شما به عنوان نامه سازش می‌دهد و از شما می‌خواهد که انرا به کارفرما بدهید تا در جلسه سازش که معمولا ۲ هفته زمان می‌برد تا برگزار شود، بدهید تا آنها در جریان کار قرار بگیرند.
جلسه سازش در همان اداره کار انجام می‌شود و دو طرف دلایل و مدارک خود را با توجه به دادخواست کارگر ابراز می‌کنند و اگر به نتیجه برسند، دامنه شکایت از کارفرما بابت حقوق به پایان می‌رسد و اما اگر به هر دلیلی مثلا کارفرما به جلسه سازش نیامد یا اینکه سازشی حاصل نشد کار به جلسه تشخیص و شکایت از کارفرما بابت حقوق می‌رسد.
جلسه تشخیص معمولا به فاصله دو هفته بعد از جلسه سازش صورت می‌گیرد، نامه تشخیص به کارگر و کارفرما توسط اداره کار ابلاغ می‌شود. در جلسه تشخیص رای که کارشناسان در جلسه سازش صادر کرده اند به ۲ طرف ابلاغ می‌شود، اگر یکی از دو طرف اعتراضی داشته باشد و به توافق نرسند، به جلسه حل اختلاف پرونده ارجاع می‌شود.
جلسه حل اختلاف آخرین جلسه ارائه شکایت در اداره کار است، دو طرف حاضر و مدارک و اسناد خود را در رابطه با پرونده مطرح می‌کنند. سپس رای نهایی صادر می‌شود.
معمولا سعی کنید با یک مدرک یا سند دادخواست شکایت از کارفرما بابت حقوق را مطرح کنید مثلا حقوق و پاداش– سنواتی که دریافت نکردید را حتما با علت ذکر کنید.
بخش اطلاعات در اداره کار شما را در صورت نیاز به راهنمایی کمک خواهد کرد، همچنین در کارگزاری‌های بیمه تامین اجتماعی بخش مشاوره برای ارباب رجوعان تعیین شده است.
اگر با دلایل و اسناد معتبر دادخواست شکایت از کارفرما بابت حقوق را تنظیم کنید ۱۰۰ درصد در محکمه پیروز خواهید بود و کارفرما چاره ای جز قبول رای صادره اداره کار ندارد.
در صورت سرباز زدن کارفرما هنگام اجرای حکم، شما می‌توانید نامه اجراییه را از واحد بایگانی اداره کار بگیرید و به شعبه قضایی که انها راهنمایی می‌کنند مراجعه و آنها برای شما یک مامور را برای گرفتن حقتان در اختیارتان قرار می‌دهند که البته در ۱ درصد مواقع کارفرمایی انقدر مقاومت از خود نشان می‌دهد که بخواهد کار به مامور قضایی برسد.(به این مورد دقت کنید)
اصلا نگران نباشید همیشه حق به حق دار می‌رسد. کمی‌ باید صبور باشید اما مسلما کارفرما نمی‌تواند حق شما را ضایع کند قانون از شما حمایت می‌کند.