چکی که در متن آن ذکر شده ضمانت، تحت چه شرایطی قابل نقد شدن است؟

پرسیده شده
۶ پاسخ ۲,۴۶۴ #88472821

در سال ۹۳ وامی به مبلغ ۱۵ میلیون گرفتم و جهت ضمانت به ضامن یک چک دادم، در متن چک قید کردم که جهت ضمانت پرداخت اقساط وام بانک تجارت، الان حدود ۸ قسط عقب افتاده دارم، ضامن گواهی عدم پرداخت چک را گرفته و چک را به وکیل تحویل داده است.
آیا میتواند مبلغ چک را مطالبه کند؟
تحت چه شرایطی و به چه میزان؟

مشاوره حقوقی چک
۶ پاسخ برای این سوال ثبت شده

اگر ایشان اقساط را پرداخت نموده باشد میتواند روی چک اقدام کند

سلام
بله چون با عقب افتادن اقساط وام روشن است که شما به وعده خود عمل نکرده اید لذا چک را میتونه وصول کنه
اما از دید متفاوت شما میتونین باستناد ماده ۷۰۹قانون مدنی که ضامن را در صورتی مستحق رجوع به طرف مقابل خودش میدونه که دین رو شخصا پرداخت کرده باشه

چک ضمانت درصورتی امکان وصول دارد که متعهد خلف وعده کرده یا تعهدی که به عهده گرفته قصور کند.
به عبارت دیگر برای وصول یا برگشت زدن چک ضمانت، دارنده چک بایدتخلف و نقض تعهد صادرکننده چک را اثبات کند.

باسلام مبلغ چک را بانک پرداخت می کند
و برای ادعای خود باید به دادگاه مراجعه نمایید

بسمه تعالی : در فرض سوال حضرتعالی، با توجه به اینکه در متن چک عنوان ضمانت قید گردیده باید در دادگاههای حقوقی مطرح گردد و با طرح دعوی خواهان دادگاه تشکیل و طرفین دعوی را دعوت و چنانچه بتوانید ثابت کنید بابت ضمانت قرارداد وام بانکی ست لذا پرداخت اقساط معوق چک تا زمان تسویه حساب بانکی به حالت معلق یا با توجه به عدم بدهی بانکی ( با توجه به تسویه با بانک و خروج ضامن مذکور ) چک باطل و غیر قابل وصول میگردد و چنانچه موارد فوق رعایت نگردد چک قابل مطالبه و شما محکوم به پرداخت کل وجه چک خواهید شد . لذا سعی نمایید اقساط معوق را تسویه کنید تا چک بلا اثر گردد ( تاکیید میکنم باید ثابت کنید چک بابت ضمانت وام مورد نظر شما بوده و از بانک مذکور نامه ایی جهت به روز شدن اقساط یا تسویه وام بهمراه داشته باید

با سلام

اولا دعوای مطالبه چک تضمینی، تا قبل از اثبات تخلف صادر کننده و تحقق مورد ضمان قابل استماع نیست.
ثانیا با توجه به اینکه چک بابت ضمانت پرداخت اقساط وام تسلیم شده است وبنابر گفته شما ۸ قسط معوق گردیده است لذا صرف معوق شدن دلیل بر به اجرا گذاشتن چک نخواهد بود چرا که باید ضامن اقساط معوق را تادیه نماید وبا استناد به پرداخت اقساط نسبت به اجرا گذاشتن چک اقدام قانونی معمول کند