جهت شکایت باید از فروشگاه برای الزام به تنظیم سند شکایت کنم یا فروشنده موتورسیکلت؟

پرسیده شده
۲ پاسخ ۴,۲۹۹ #88198086

با سلام و عرض احترام
بنده سال گذشته یک دستگاه موتورسیکلت به صورت قولنامه ای خریداری نموده ام فروشنده اظهار داشت به صورت قسطی از فروشگاه خریداری نموده و اقساط آن را نیز تسویه نموده است و مبایعه نامه فروش آن را که ممهور به مهر و امضای فروشگاه بود و در آن به تسویه کامل اقساط اشاره شده بود را به من ارائه نمود و بنده نیز در قولنامه تنظیمی خود بین یکدیگر عین ثمن معامله را پرداخت نمودم و در بندی از قولنامه نیز اشاره کردم هرگاه خریدار قصد دریافت مدارک مثبته و انتقال سند آن از فروشگاه و یا نمایندگی موتورسیکلت را داشت فروشنده همکاری لازم و مساعدت نماید لذا سال جاری بنده به فروشگاه موتورسیکلت مربوطه مراجعه نمودم مالک فروشگاه بیان داشت موتور را به صورت قولنامه ای فروختم و در مبایعه نامه هم نوشتم فاقد مدارک می‌باشد و به عبارت چاپی مبایعه نامه اشاره کرد که در پس زمینه نوشته غیر قابل انتقال بنابراین در ادامه به بهانه های واهی مبنی بر مفقودی سند سفید موتورسیکلت و سلب مسئولیت از این امر از انجام تقاضای من سر باز زد سوال بنده این است هم اکنون جهت شکایت باید از فروشگاه برای الزام به تنظیم سند شکایت کنم یا فروشنده موتورسیکلت به بنده مسئله بعد آیا عبارت غیرقابل انتقال چاپی پس زمینه مبایعه نامه صادره از فروشگاه نافذ است یا خیر با این تفاسیر بنده با قید مساعدت و همکاری در دریافت مدارک مثبته در قولنامه تنظیمی با فروشنده ای که موتور را به بنده فروخته الزامی برای تنظیم سند برای من توسط ایشان بکند یا خیر لطفا در این مشکلی که بیان شد من را راهنمایی نمایید.
با تشکر

مشاوره حقوقی قراردادهای خرید و فروش
۲ پاسخ برای این سوال ثبت شده

با سلام در خصوص وسایط نقلیه عموما از سوی دارنده وسیله نقلیه علیه فروشنده و ایادی انتقال دهنده و مالک رسمی طرح دعوی الزام به انتقال سند رسمی میشود.
شما هم علیه فروشنده و شرکت مالک رسمی میتوانید اقامه دعوی تقاضای انتقال سند رسمی وسیله موتورسیکلت نمره شهربانی را تقویم و بدادگاه تقدیم کنید

فروشنده طبق عرف و عادت و مواد ۴۶، ۲۲ و ۴۷ قانون ثبت، ملزم به تنظیم سند رسمی است و عدم قید آن در سند موجب برائت فروشنده نخواهد بود. بنابراین در قراردادهایی که عرفا و قانونا باید برای مبیع، سند رسمی تنظیم شود، چه این مطلب در قرارداد ذکر شده و چه ذکر نشده باشد، فروشنده ملزم به تنظیم سند رسمی می باشد.
در غیر اینصورت شما می توانید از فروشنده جهت الزام به تنظیم سند شکایت نمایید.