آیا شهرداری بابت تصرف زمین می تواند هیچ امتیازی ندهد؟

پرسیده شده
۱۵ پاسخ ۶۲۰ #86676293

با سلام
بنده سالها قبل زمینی مسکونی به مساحت ۲۰۰ متر خریدم. این زمین دارای قولنامه محضری می باشد ولی سند رسمی ندارد. چون من زمین را رها کرده بودم تمام اطراف زمین ساخته شده و تنها زمین من باقی مانده بود که شهرداری بیش از نیمی از زمین را تبدیل به کوچه کرده و تنها ۹۰ متر زمین باقی گذاشته است.
حال که به شهرداری می روم و طلب پول یا امتیازی بابت زمین تصرف شده می کنم متاسفانه پاسخگو نمی باشند و حاضر به دادن جواز مثلا سه طبقه مسکونی برای جبران ضرر من نیستند.
در چندین سال قبل شهرداری برای تعیین شماره پلاک ثبتی موجود در قولنامه من به کانون کارشناسان رسمی دادگستری نامه می زند که تحدید حدود زمین را انجام بدهد. کل زمین های منطقه مورد نظر ۵ قواره زمین با مساحت ۲۰۰ متر می باشد که فقط یکی از آنها ساخته نشده است. ایشان بعد کارشناسی زمین اظهار داشتند که قطعه آخر زمین ساخته نشده پلاک ثبتی شما نیست! و وی اعلام می کند که پلاک ثبتی شما آن زمین کناری می باشد که ساخته شده است.
مجددا بعد چند سال دوباره بنده اقدام کردم برای احقاق حق خود، و شهرداری با تشکیل کارگروه توافقات شهرداری، به بنده بابت ۱۱۰ متر زمین معبر شده، در مصوبه خود در آن جلسه اندکی جواز ساخت داد که البته ارزش آن خیلی کمتر از ۱۱۰ متر زمین بود ولی بنده امضا کردم ولی پیگیر گرفتن جواز ساخت نشدم.
اکنون پس از گذشتن چندین سال به شهرداری رفتم تا جواز ساخت را بگیرم و زمین را بفروشم که گفتند آن مصوبه باطل شده و اعتبار آن یکسال است و تا سند رسمی از زمین ۲۰۰ متری خود ارائه نکنی ما هیچ امتیازی به شما نمی دهیم و رسما گفتند بابت ۱۱۰ متر زمین هیچ امتیازی به شما تعلق نمی گیرد!!!
حال سوال من این است که من چطور می توانم زمین خود را پس بگیرم؟ آیا من باید از شهرداری به دیوان عالی کشور شکایت کنم؟ یا باید از همسایگان که زمین من را ساخته اند و بیشتر از ۲۰ سال آنجا ساکن هستند شکایت کنم؟
با تشکر

مشاوره حقوقی شهرداری
۱۵ پاسخ برای این سوال ثبت شده

با سلام از طریق اداره ثبت محل وقوع ملک اقدام نمایید.

با سلام
پیشنهاد من اینکه که در صورتیکه ایادی مبایعه نامه مشخص و سند اصلی دارد، ابتدا از طریق مراجعه به اداره ثبت پیگیر اخذ سند رسمی باشید !
در غیر اینصورت کلیه مدارکی که اعلام فرمودید ( اعم از مبایعه نامه، گزارش کارشناس دادگستری، توافقنامه با شهرداری و ... ) را جهت ارائه دادخواست به طرفیت شهرداری به دیوان عدالت اداری فراهم نمائید

سلام وقت بخیر
از طریق اداره ثبت محل وقوع ملک اقدام نمایید.

سلام به اداره ثبت محل وقوع ملک مراجعه فرمائید

به اداره ثبت محل وقوع ملک مراجعه فرمائید

باسلام به اداره ثبت محل وقوع ملک مراجعه نموده وتقاضای پلاک ثبتی نمایید.

با سلام ،از طریق اداره ثبت محل وقوع ملک مراجعه و تقاضای پلاک ثبتی نمایید