ممکنه اتومبیلم که برای رفت و آمد از آن استفاده میکنم توقیف شود؟و قاضی با حسب شرایط اقساط پایینتری برای مهریه حکم کند؟

پرسیده شده
۵ پاسخ ۳۳۵ #86514747

ضمن سلام و خسته نباشید و تشکر از وقتی که برای پاسخ به سوالات میگذارید

من (زوج) حدودا ۶ سال ازدواج کردم و حدودا چند سال قبل ملکی رو به نام همسرم (بدلیل مشکل بانکی که جهت اخذ وام داشتم) خریداری کردم و در حال حاضر فقط یک ماشین (حدود ۸۰ میلیون تومن)دارم . با توجه به اینکه همسرم درخواست طلاق داده آیا این ماشین رو هم میتونه از من بگیره یا جزء مستثنیات دین محسوب می شود (با این ماشین کار نمیکنم ولی بدلیل موقعیت کاری ، ماشین برای رفت وآمد راحت ترم)؟
من تمام اقساط منزل رو هم پرداخت کردم (تمام اسناد موجود) و عملا دارایی ندارم.
آیا دادگاه این وقت رو میزاره که ببینه زن قبل از ازدواجش هیچ دارایی نداشته و عملا بعد این چند سال هر آنچه رو که داره از طریق مرد بدست آورده و عملا مرد در حال حاضر هیچ دارایی نداره و تمام درامدش رو وقت زندگیش کرده و به این دلیل حکم مهریه و نفقه رو با اقساط پایین تری را در نظر بگیرن؟

مشاوره حقوقی مهریه
۵ پاسخ برای این سوال ثبت شده

سلام خودرو جزء مستثنیا دین نیست . در خصوص تحقیق نسبت به اموال فقط دارایی زوج مورد بررسی قرار می گیرد .چون در تعیین میزان اقساط موثر است .

مطابق قانون جدید اجرای محکومیتهای مالی ماده ۲۴ مصادیق مستثنیات دین را بیان کرده و خودرو را از مصادیق مستثنیات ندانسته است.لذا امکان توقیف آن توسط زوجه وجود خواهد داشت.

آیا دادگاه این وقت رو میزاره که ببینه زن قبل از ازدواجش هیچ دارایی نداشته و عملا بعد این چند سال هر آنچه رو که داره از طریق مرد بدست آورده و عملا مرد در حال حاضر هیچ دارایی نداره و تمام درامدش رو وقت زندگیش کرده و به این دلیل حکم مهریه و نفقه رو با اقساط پایین تری را در نظر بگیرن؟
خیر
اینکه شما در طول زندگی مشترک چه اموالی را به نام همسرتان زده اید اصل بر این است که با رضایت شما بوده و تازمانی که دلیل و مدرکی بر این امر ارائه نکنید که آن را بابت مهریه ی ایشان به نام ایشان زده اید از مهریه کم نمی شود

ماشین جزء مستثنیات دین نیست و می تواند ازشما بگیرد .
دادگاه باتوجه به وضعیت مالی ودرآمد شما بابت تقسیط تصمیم می گیرد .

با سلام :
اگر خوردو وسیله در آمد شما باشد جزء مستثنیات دین است و توقیف نمیشود ، در غیر این صورت توقیف می شود .
اموالی که شما به در این مدت به نام ایشان زدید با درخواست کارشناس از جانب شما مشخص میگردد و به عنوان بخشی از مهریه و یا ل مهریه پرداختی میتواند باشد .

ماشین قابل توقیف است مگر اینکه آنرا انتقال دهید قبل از قطعیت حکم . برای ادعایتان خودتان بایستی با ارائه مدارک و دلایل این موضوعات را به دادگاه اثبات نمایید .