تفاوت و ارکان دادخواست خلع ید و اجرت المثل ایام تصرف با اجاره ملک بدون اجازه وراث چیست؟

پرسیده شده
۴ پاسخ ۵۹۱ #84659171

اگر ملک ورثه ای که صلح عمری عادی دارد توسط یکی از وراث که جز متصالحین نیست به شخص ثالت بدون اجازه اجاره داده شود مستوجب چه عنوانی است؟
خلع ید یا کلاهبرداری و اجاره مال غیر؟
ارکان این دو عنوان به چه صورت است؟

مشاوره حقوقی خلع ید و تخلیه
۴ پاسخ برای این سوال ثبت شده

سلام انتقال مال غیر محسوب میشود که ورثه با داشتن سند رسمی به نام ورثه واثبات مالکیت می توانند دادخواست خلع ید و اجرت المثل ایام تصرف را بدهند

سلام موضوع ، انتقال مال غیر است و ورثه می توانند خلع ید متصرفین را بخواهند . اجرت المثل ایام تصرف هم از انتقال گیرنده ، قابل مطالبه است .

عنوان اتهام : انتقال منافع به غیر

اگر ملک ورثه ای که صلح عمری عادی دارد توسط یکی از وراث که جز متصالحین نیست به شخص ثالت بدون اجازه اجاره داده شود مستوجب چه عنوانی است؟

ارکان این دو عنوان به چه صورت است

خلع ید یا کلاهبرداری و اجاره مال غیر؟
بر طبق ماده ی یک قانونی در مورد ،انتقال یا اجاره ملک که در سال ۱۳۰۸ تصویب شده است ، فردی که مال یا ملک دیگری را با علم به اینکه به دیگری تعلق دارد ، بدون مجوز و اذن صاحب مال یا ملک به اجاره فرد دیگری در بیاورد ، کلاهبردار محسوب می گردد و مجازات کلاهبرداری شامل او می شود.

در امر اجاره مال غیر ملک اگر طرفین به تعلق داشتن ملک به دیگری آگاه باشند و این آگاهی به اثبات برسد ، عمل آنها کلاهبرداری قلمداد می گردد اما اگر یکی از طرفین نسبت به این عمل آگاهی نداشته باشند ، نمی توان جرم کلاهبرداری را به او منصوب دانست.

صرف آگاهی نداشتن نمی تواند در امر اجاره یا انتقال مال صحت معامله را تایید کند ، بلکه آگاه نبودن طرفین یا یکی از طرفین منجر به معامله فضولی خواهد شد یعنی صحت معامله به اذن صاحب ملک بستگی پیدا خواهد کرد و اگر در امر اجاره مالک رضایت ندهد ، اجاره فسخ خواهد گردید .