مجازات دقیق جعل هویت در فضای مجازی به چه شکل است؟

پرسیده شده
۳ پاسخ ۳,۴۵۳ #82660561

فقط مجازاتش را میخواهم بدانم. با تشکر.

مشاوره حقوقی جرایم اینترنتی
۳ پاسخ برای این سوال ثبت شده

با سلام
۱- سرقت اطلاعات فردی دیگری که به صورت داده اعم از نام و نام خانوادگی، تصویر، صوت، تاریخ تولد، آدرس، اطلاعات کارت بانکی و … . اگر این اطلاعات به صورت غیر مجاز بدست آمده باشد سرقت داده بوده و می تواند از مصادیق ماده ۱۲ قانون جرایم رایانه ای باشد.
۲- استفاده از این داده ها برای ایجاد پروفایل در شبکه های اجتماعی با نام و عکس دیگران و اموری از این قبیل که در واقع از مصادیق جعل داده های رایانه ای اعم از تغییر یا ایجاد یا دستکاری و یا ورود متقلبانه داده موضوع ماده ۶ قانون جرایم رایانه ای می باشند.
۳- استفاده از هویت جعلی جهت پنهان کردن هویت مرتکب و ارتکاب جرایم دیگر مانند آزار و اذیت قربانی و یا آزار جنسی زنان و کودکان و به ویژه ارتکاب سرقت مالی از قربانی یا کلاهبرداری از دیگران است که هر یک جرم مستقلی می باشد.
مجازات مرتکب:
مجازات مرتکب بسته به فعل ارتکابی متفاوت خواهد بود. در صورت سرقت داده جزای نقدی از یک میلیون (۱.۰۰۰.۰۰۰) ریال تا بیست میلیون (۲۰.۰۰۰.۰۰۰) ریال و در صورت جعل داده مجازاتی معادل حبس از یک تا پنج سال یا جزای نقدی از بیست میلیون (۲۰.۰۰۰.۰۰۰) ریال تا یکصد میلیون (۱۰۰.۰۰۰.۰۰۰) ریال یا هر دو مجازات در انتظار مرتکب خواهد بود.
در صورت استفاده از هویت جعلی جهت ارتکاب جرایم دیگر برای آن دسته از جرایم نیز مجازات تعیین شده و این مجرمین از حیث تعدد مادی جرم قابل مجازات می باشند.
البته سرقت و جعل هویت افراد به صورت فیزیکی و جعل مدارک فیزیکی هویتی و اقدام به اموری مانند افتتاح حساب جهت کلاهبرداری و … نیز متاسفانه از جرایم سنتی می باشد

درودبرشما دادخــــــواه گرامی
✍️۹۲ عنوان محتوای مجرمانه‌ در فضای مجازی که ابتدا رصد کردن(پائیدن) سپس شکایت و فیلترشدن آن شکـــی نیست رو نمیشه کوتاه وبقولی چکشی شــرح داد، اما تمامیت اون درصورت اثبات عمل ارتکابی مرتکب جعل=با
شــــلاق+جزای نقدی+حبس در تمام موارد.............سپاسrramezani

باسلام ... در صورتی که تحصیل مال (به دست آوردن مال) باشد مجازات حبس بالای دو سال را خواهد داشت البته بستگی به عنوان جعل شده نیز دارد که منطبق با آن مجازات درنظر گرفته می شود