مهلت اعسار نسبت به اجراییه قبلی هست یا حکم جدید؟

پرسیده شده
۹ پاسخ ۲۰۸ #82483384

سلام با درود فراوان
در سال ۹۱ طلبی داشتم بصورت سفته که طرفم محکوم شد و اجراییه همان سال صادر شد و رای غیابی صادر شد طرفم امسال واخواهی کرده و واخواهی مورد قبول واقع شد در رای دادگاه واخواهی قاضی رد واخواهی و دادنامه قبلی را تایید کرده سوالم اینه که اگر رای قطعی شود و چون مهلت دادخواست اعسار سی روز میباشد طرفم بخواهد دادخواست اعسار بدهد تاریخ اجراییه سال ۹۲ ملاک هست یا تاریخ قطعیت حکم جدید؟و به فرض تاریخ اجراییه سال ۹۲ ملاک باشد و اعسارش مورد قبول بشه آیا محکوم علیه برای آزادی زندان نیاز به وثیقه دارد؟ ایا وثیقه تا تسویه بدهی باید ضبط گردد؟

مشاوره حقوقی سفته
۹ پاسخ برای این سوال ثبت شده

باسلام و درود قبل از اتمام مهلت اجراییه می تواند دادخواست اعسار خود را ثبت نماید.

تاریخ ابلاغ اجرائیه ملاک هست،چنانچه ظرف مهلت ۳۰ روز محکوم علیه دعوی اعسار خویش را مطرح و مورد پذیرش قرار بگیرد جلب منتفیست

اگر اعسار پذیرفته شود ،نیازی به تودیع وثیقه نبوده و حکم جلب نیز منتفی است.

میتواند اعسار خود را قبل از اتمام مهلت اجراییه ثبت کند

باید دادخواست اعسار خود را قبل از اتمام مهلت اجراییه ثبت کند لاکن شما می توانید دادخواست مطالبه خسارت تاخیر تادیه را مطرح کنید

با درود اگر واخواهی رد شده ملاک رای قبلی است.
با پذیرش اعسار اگر پیش پرداخت دهد آزاد می‌شود بدون وثیقه

با درود..
در خصوص موضوعات مطروحه؛ با قبـولی واخواهی و صدور احکام جدید در اینخصوص و قطعیت دادنامه صادره، محکوم علیه ظرف ده روز پس از صدور اجراییه، باید مفاد حکم صادره را باید اجرا نماید و یا ظرف سی روز دادخواست اعسار خود را مطرح نماید، که در اینصورت برای رسـیدگی به دادخواست اعسارش نیازی به معـرفی وثیـقه نداشـته و بعد از انقصای سی روز، جهت رســیدگی به دادخواست اعسار مطروحه باید وثیـقه معـرفی نماید و الا با تقاصای محکوم له، حسب مورد، حکم جلب محکوم علیه صادر می گردد..
در خصوص آزادی از زندان نیز حسب میزان محکومیت وی تامین متناسب اخذ می گردد..