آیا میتوان از فرد نزول گیرنده شکایت کرد؟

پرسیده شده
۱۹ پاسخ ۱۳,۳۷۱ #80362

با سلام
پدر من به علت مشکلات مالی مجبور به گرفتن پول زیادی به صورت نزول شدند حالا بعد از چند سال پول اصلی چندین برابر شده و اصل پول هم پرداخت شده و نزول آن باقی مانده طی چندین فقره چک و تمامی اسناد آن هم کتبا موجود است
سوال بنده این است آیا میتوان از فرد نزول خوار شکایت کرد و الباقی نزول را نپرداخت و وجه اضافی پرداخت شده را باز پس گرفت ؟؟
و این که چون مبلغ اصلی دریافتی مبلغ بالایی محسوب میشود آیا دادگاه از فرد نزول خوار درخواست مدرک برای اثبات حلال و قانونی بودن پول اصلی داده شده به‌پدر من میکند ؟
چون پدر من معتقد است اصل پول که دریافت کرده نزول بندگان خدا در گذشته است
آیا دادگاه به این مورد هم رسیدگی میکند ؟
و حکم چیست در صورت اثبات نزول خواری و اصل مول به صورت نزول
این مراحل چند وقت طول میکشد ؟

مشاوره حقوقی وصول مطالبات
۱۹ پاسخ برای این سوال ثبت شده

سلام. طبق قانون ربا دهنده و ربا گیرنده هر دو مجرم و قابل مجازات هستند در صورت اضطرار ربا گیرنده از مجازات معاف خواهد شد بنابرین در صورت شکایت و اثبات ربایی بودن پای خودتان گیر خواهد بود مگر اضطرارخود را ثابت کنید

با سلام

در صورت اقرار پدر شما ایشان نیز به عنوان ربا گیرنده قابل تعقیب کیفری خواهند بود و به استناد همین امر مجرم شناخته می شند مگر در صورت اثبات اضطرار مالی و فرد ربا دهنده نیز در صورت اثبات جرم موظف به استرداد مبالغ اضافی است .

ربا از مصادیق جرم انگاری شده در قانون مجازات است البته در برخی موارد استثنائاتی از جمله والدین و فرزندان دارد و البته اگر ربا دهنده شرایط اضطرار مالی یا موقعیتی را اثبات کند از مجازات معاف است و ربا گیرنده هم قابل تعقیب کیفری بوده ضمنا نسبت به مبلغی که تحت عنوان بیع صلح و قرض که از موارد دیگر رایج تر است میتوان با اقامه دعوا از پرداخت اضافی مبلغ مانع شد و حتی در صورت پرداخت قابل استرداد است

هردو (ربا دهنده و گیرنده مجرمند ]با ارائه دلایل متقن و اسناد مستدل مبنی بر تسویه اصل پول و اثبات اضطرار به دریافت ربا به دادسرا از پرداخت سود غیرمعمول و مجازات گیرنده ربا معاف می شوید

در صورت اثبات. ربا دهنده مشمول مجازات خواهد بود و اما ربا گیرنده هم اگر به خاطر اضطرار نباشد. هم مشمول کیفر خواهد بود، ( یک نمونه از اضطرار. بایستی ثابت کنید مثلا علت گرفتن پول ربوی مجبوریت به علت نداشتن توان مالی در پرداخت هزینه درمان در همان روز به خاطر بیماری در مرکز درمانی بوده)

ربا خواری یا همان نزول خواری جرم است اثبات ایتکه نزول گرفته با شماست در صورت اثبات مبلغی که بعنوان سود داده اید قابل استرداد است

ربا بر فرض اثبات جرم است و مبالغ اضافی پرداخت شده قابل مطالبه است، اما توجه داشته باشید که هر دو طرف ربا گیرنده و ربا دهنده مجرم هستند یعنی پدر شما نیز به استناد اقرار خود محکوم به مجازات خواهد شد.