آیا هیچ یک از این دو مهریه رجحانی بر دیگری ندارد؟

پرسیده شده
۲۰ پاسخ ۵۶۰ #79240253

سلام. شنیده ام که از سال ۹۴ دیگر فرقی میان مهریه عند المطالبه با عندالاستطاعه از نظر اثر حقوقی و حکمی وجود ندارد. اگر فرقی ندارند، پس تفاوت این دو در چیست؟

مشاوره حقوقی مهریه
۲۰ پاسخ برای این سوال ثبت شده

این دو با یکدیکر متفاوت است

با درود تفاوت دارند و قانون در این زمینه تغییر نکرده.

اتفاقا متفاوتند و تفاوت آن در توانایی و استطاعت و ب نوعی تمکن مالی زوج هست در مهریه اگر عندالاستطاعه باشد استطاعت مالی زوج هنگام مطالبه مهریه ملاک هست ک بتواند پرداخت کند یا خیر و در عندالمطالبه،زوجه هرزمانی ک از عقد نکاح ک مالک مهر هست مطالبه کند زوج مکلف ب پرداخت مهریه هست و اگر ندارد میبایست درخواست اعسار دهد،بنوعی در عندالاستطاعه مطالبه مهریه مقید ب تمکن مالی زوج هست لیکن در عندالمطالبه چنین نیست

باسلام
چرا دارداگرعندالمطالبه باشددرهرصورت بایدپرداخت شودولی عندالاستطاعه زوجه بایدمالی اززوج معرفی نماید

سلام‌خیر مهریه عندالمطالبه با عندالاستطاعه متفاوت است.

این دو مهریه همچنان باهم تفاوت دارند و شنیده های شما اشتباه می باشد

باسلام
ماهیت مهریه عندالمطالبه متفاوت ازمهریه عندالاستطاعه می باشد بدین صورت که درمهریه عندالمطالبه به صرف مطالبه مهریه ازناحیه زوجه ،زوج مکلف به ادای دین است لکن درمهریه عندالااستطاعه زوجه زمانی می تواندمهریه خودرامطالبه نماید که ثابت نماید زوج توانایی وملائت کافی جهت پرداخت مهریه راداردلذاتازمانی که زوج توانایی پرداخت مهریه رانداشته باشد زوجه نمی تواند مهریه خویش رامطالبه نمایدمطابق قانون فعلی درصورتی که مهریه عندالمطالبه باشد تامیزان ۱۱۰ سکه درصورتی که زوج مهریه راپرداخت نکند واعسارخویش رانیز ثابت ننماید به درخواست زوجه جلب خواهدشدلکن درخصوص مازادبر۱۱۰سکه درصورتی که زوج عاجزاز پرداخت مهریه باشد ومهریه راپرداخت نکند حکم جلبی صادرنخواهدشد.