دادگاه نظر داده که بنظر میرسد معامله صوری باشد، با این وضع تکلیف خونه چه میشود؟

پرسیده شده
۲ پاسخ ۲۴۱ #78045145

سلام خسته نباشید.
برادر من ۱۱ ماه قبل شکایت همسرش منزلش رو بصورت قولنامه ای به برادر دیگم فروخته خانمش بعد ۱۱ ماه شکایت کرده مهریه اش رو میخاد و عقد هستن حکم اعسارش داده شده بود. دادگاه نظر داده که بنظر میرسد معامله صوری باشد و تجدید نظر هم همین حکم رو داده. با این وضع تکلیف خونه چی میشه؟ یعنی مصادره میشه بجای مهریه؟ اموال دیگه ای هم جز این خونه نداره

مشاوره حقوقی مهریه
۲ پاسخ برای این سوال ثبت شده

با سلام
خانه جزء مستثنیات دین است لذا در صورت تنها مال غیر منقول بازداشت نمی شود
برابر احکام دادگاه معامله صوری باطل می شود .

- انتقال مال به دیگری به هر نحو به‌وسیله مدیون با انگیزه فرار از ادای دین به نحوی که باقیمانده اموال برای پرداخت دیون کافی نباشد، موجب حبس تعزیری یا جزای نقدی درجه شش یا جزای نقدی معادل نصف محکوم‌به یا هر دو مجازات می‌شود و در صورتی که منتقل‌الیه نیز با علم به موضوع اقدام کرده باشد در حکم شریک جرم است. در این صورت عین آن مال و در صورت تلف یا انتقال، مثل یا قیمت آن از اموال انتقال‌گیرنده به عنوان جریمه اخذ و محکوم‌به از محل آن استیفا خواهد شد.