امکان شکایت بابت چاه آب در ملک مشاع وجود دارد؟

پرسیده شده
۸ پاسخ ۲,۵۱۳ #75888068

سلام من و فرد دیگری یک زمین کشاورزی به صورت مشاع خریدیم دو دانگ سهم بنده و چهار دانگ سهم ایشونه این فرد پروانه گرفته و یک حلقه چاه توی زمین حفر کرده ولی به من حق استفاده نمیده با توجه به اینکه ملک مشاعه امکان الزام به تخصیص حقآبه یا پلمپ چاه یا الزام به انتقال چاه از زمین مشاعی هست؟ با سپاس

مشاوره حقوقی ملکی
۸ پاسخ برای این سوال ثبت شده

با سلام
شما در مال مشاعی شریک محسوب میشوید و در صورت پرداخت هزینه انشعابات طرف مقابل نمیتواند مانع شما شود

با سلام قانونا شما در کل ملک که مشاع هست شریک هستید ولی اگر هزینه ای بابت حفر چاه وصدور پروانه که قطعا شده هم باید پرداخت کنید

باسلام
استفاده شما از آب چاه در صورتی خواهد بود که شما نیز در پرداخت هزینه های اخذ پروانه و حفاری و بهره برداری مشارکت داشته باشید

با سلام..
با حفر چاه در زمین مذکور، بلحاظ مشاعی بودن ملک شما هم حق استفاده از آب را دارید..
در غیراینصورت می توانید دادخواستی تحت عنوان الزام به تخصیص آب و یا ممانعت از حق مطرح نمائید..
موقق باشید..

سلام
هیچ یک از مالکان ملک مشاع مجاز به استفاده اختصاصی از ملک نبوده و هر شریک به میزان سهم خود در تمامی اجزا و منافع مال مشاع سهیم است. بنابراین شما نیز به نسبت سهم دو دانگی خود حق استفاده از چاه را دارید و در صورت جلوگیری ایشان می توانید دعوی ممانعت از حق طرح نمایید.

باسلام امتیاز وبهره برداری چاه جدا از زمین می باشد ولی برای حفرچاه درزمین طبق قانون می بایستی ازشما اذ قبلی داشت وکارش غیرقانونی است