نحوه محاسبه سهم یک هشتم مادر از ابنیه و اشجار

پرسیده شده
۱۰ پاسخ ۴۵,۸۷۴ #6967

با سلام و احترام

اینجانب پسر بزرگ خانواده هستم در سال 1367 انحصار وراثت حق مادر اینجانب را

یک هشتم از ابنیه و اشجار معین کرده است .

عنایت بفرمایید راهنمایی کنید چطور میتوانم این یک هشتم سهم مادر از ابنیه و اشجار را محاسبه کنم

و به ایشان پرداخت شود . ملک در حال فروش است

مشاوره حقوقی انحصاروراثت
۱۰ پاسخ برای این سوال ثبت شده

با درود زوجه با وجود فرزند یک هشتم از اموال منقول و قیمت اموال غیر منقول ارث می‌برد

مادرشماازابنیه واشجارقیمت اموال رامیبرد

با سلام قبل از سال ۸۷ اگر کسی فوت می کرد، همسرش (زوجه) از کل زمین(عرصه) و بنای ساختمانی(عیان) که در اصطلاح به آن عرصه و اعیان می گویند ارث می برد(مالک می شد).بعبارتی، مالک یک هشتم عرصه و یک هشتم اعیان می شد و می توانست برای آن به نام خودش به سند مشاعی بگیرد.که با اصلاح ماده ۹۴۶ قانون مدنی که مقرر می دارد: زوج از تمام اموال زوجه ارث می‌برد و زوجه در صورت فرزنددار بودن زوج یک هشتم از عین اموال منقول و یک هشتم از قیمت اموال غیرمنقول اعم از عرصه و اعیان ارث می‌برد در صورتی‌که زوج هیچ فرزندی نداشته باشد سهم زوجه یک چهارم از کلیه اموال به ترتیب فوق می‌باشد.
ماده ۹۴۸ ـ هرگاه ورثه از اداء قیمت امتناع کنند زن می‌تواند حق خود را از عین‌ اموال استیفاء کند.
الان زوجه در اموال غیرمنقول فقط از قیمت یعنی از محل فروش آن ارث می برد بنابراین،اگر مال فروخته شود به زوجه متوفی(مادرتان) یک هشتم از قیمت اموال غیرمنقول داده می شود.

با سلام و احترام وفق اصلاحی ماده ۹۴۶ قانون مدنی مصوب ۱۳۸۷ همسر متوفی از کل اعیان و عرصه ارث می برد و درصورتیکه اموال متوفی به فروش برسد یک هشتم از کل مال متوفی به مادرتان می رسد . تا قبل از سال ۱۳۸۷ همسر متوفی فقط از ابنیه و اشجار ارث می برد . با توجه به اینکه انحصار وراثت پدرتان قبل از اصلاحی ماده ۹۴۶ سال ۱۳۸۷ صادر شده بوده نوشته شده از ابنیه و اشجار ولی به دلیل عدم تقسیم ارث وفق اصلاحی مصوب سال ۱۳۸۷ مادر شما نه تنها از ابنیه و اشجار بلکه از همه ماترک ( عرصه ) ارث می برد و پس از فروش ملک پدری یک هشتم از کل مبلغ سهم مادر شما می شود باتشکر

تاقبل ازسال۱۳۸۷مادرشمایک هشتم ازابنیه واشجارارث می بردوطبق اصلاحیه ماده ۹۴۶قانون مدنی ۱۳۸۷ازکل اعیان وعرصه(کل اموال متوفی)
ارث می برددرصورت عدم تقسیم مال متوفی،واگر
به فروش رسیده باشدفقط یک هشتم ازابنیه و
اشجاربه ایشان تعلق می گیرد.

وفق اصلاحی ماده ۹۴۶ قانون مدنی مصوب ۱۳۸۷ همسر متوفی از کل اعیان و عرصه ارث می برد و درصورتیکه اموال متوفی به فروش برسد یک هشتم از کل مال متوفی به مادرتان می رسد . تا قبل از سال ۱۳۸۷ همسر متوفی فقط از ابنیه و اشجار ارث می برد . با توجه به اینکه انحصار وراثت پدرتان قبل از اصلاحی ماده ۹۴۶ سال ۱۳۸۷ صادر شده بوده نوشته شده از ابنیه و اشجار ولی به دلیل عدم تقسیم ارث وفق اصلاحی مصوب سال ۱۳۸۷ مادر شما نه تنها از ابنیه و اشجار بلکه از همه ماترک ( عرصه ) ارث می برد و پس از فروش ملک پدری یک هشتم از کل مبلغ سهم مادر شما می شود . موفق و مؤید باشید .

یک هشتم قیمت ابنیه و اشجار سهم ایشان می باشد