برای اینکه همسرم دستش به سهم الارث پدریم نرسد چکار باید بکنم؟

پرسیده شده
۳ پاسخ ۷۵ #69296978

با سلام و احترام ، همسر بنده داره از من مهریه میگیره و چون مالی نداشتم ۷ ماهی یک سکه می پردازم. پدر من مال و منال زیادی دارد همسرم منتظر است که پدر من از دنیا برود و سهم الارث من را تحت مهریه اش بگیرد. اکنون که پدرم در قید حیات هست چگونه می تواند متنی بنویسد که من را از ارث محروم کند و بعد از حیاتش این مدرک قابل قبول باشد و همسرم نتواند سهم الارثم را بگیرد.
پدرم یک صلح نامه معمولی و دستی نوشته و مالش را بین بقیه فرزندان صلح کرده و در مورد من نوشته این پسرم چون در زندگی خیلی کمک خرجش بودم هیچ ملک و اموالی بهش نمیدهم. آیا بعد از مرگ پدرم این صلح نامه قابل قبول هست یا باید چیز دیگه ای بنویسیم؟ با تشکر

مشاوره حقوقی مهریه
۳ پاسخ برای این سوال ثبت شده

سلام
مهریه حق شرعی و قانونی زوجه است.
کسی را نمی‌توان از ارث محروم کرد مگر اینکه در زمان حیات(پدرت) خودش تمامی اموال خود را به دیگران منتقل کند بطوری که بعد از مرگش مالی برای وراث باقی نماند. یا
اگر متوفی خودش به طلبکاران مدیون باشد مثلا چک با مبلغ زیاد داشته باشد دیگر ارثی برای وراث باقی نمی‌ماند و ابتدا باید طلبکار طلب خود را از اموال متوفی بردارد و اینگونه چیزی به شما به ارث نمی‌رسد ک همسرتان توقیف کند. البته اینکار اخلاقا درست نیست چون مهریه شرعا طلب زن است.

درود. صلح نامه را پیوست کنید. پذر شما تا وقتی در قید حیات هستند می توانند در تمامی اموالشان هرنوع تصرفی داشته باشند.

سلام
محروم نمودن ورثه از ارث هیچ گونه وجاهت قانونی ندارد و پس از مرگ ما ترک به تساوی بقیه وراث تقسیم خواهد شد