مستاجر می تواند مدعی شود که تصرف عدوانی صورت گرفته و یا مدعی شود که وسیله ای در منزل داشته است؟

پرسیده شده
۵ پاسخ ۳,۰۱۹ #67189490

با سلام
یک قرارداد اجاره با مستاجر دارم که در تاریخ پانزدهم مرداد سال قبل منعقد گردیده و در پانزدهم مرداد سال جاری به اتمام رسید، مستاجر ملک را در تاریخ چهاردهم مرداد تخلیه کرد و با مدیرساختمان هم هزینه های شارژ را تا تاریخ ۱۵ مرداد تسویه نمود و بنده پس از اخذ تاییدیه شفاهی از مدیر ساختمان مبنی بر تسویه هزینه های شارژ، عصر روز پانزدهم مرداد با مستاجر و بنگاه مشاور املاک قرار گذاشتیم و منزل را جهت تحویل رویت کردیم که تخلیه شده بود ولی اشکالات و خرابی هایی وجود داشت که من به مشاور املاک گفتم،‌ لذا از آنجا که مستاجر یک مبلغ جزیی هم ماهیانه طبق قرارداد باید بعنوان اجاره پرداخت کند ولی تا زمان پایان قرارداد هیچگونه پرداختی انجام نداده بود، لذا در مشاور املاک حضور پیدا کردیم و من برای استرداد وجه رهن که بعنوان قرض الحسنه طبق عرف در قرارداد های اجاره قید می نمایند،‌ را باید مسترد می کردم، لذا نیمی از مبلغ را چک تضمینی ارائه کردم و نیم دیگر را چک خودم را ارائه کردم ولی مستاجر با مشورت بنگاه املاک چک بنده را قبول نکرد و قرار را به فردا یعنی شانزدهم مرداد عصر در محل بنگاه موکول کردیم با این شرط که اینجانب اثاثیه ام را صبح شانزدهم مرداد به منزل خودم انتقال دهم و معادل مبلغ رهنی ( قرض الحسنه ) که نزدم بود تا عصر همانروز چک تضمینی به مستاجر بدهم ولی صبح روز بعد که اینجانب اثاثیه ام را انتقال دادم مستاجر حاضر نشد در محل حضور یابد و بنده هم با استفاده از کلیدی که که در اختیارم گذاشته بود،‌ اثاثیه ام را به منزل انتقال دادم، بعد از اتمام اثاث کشی،‌ مستاجر به همراه مشاور املاک در محل حضور پیدا کرد و با آبروریزی و تماس با پلیس اقدام به صورتجلسه کرد ( البته من منزل نبودم و خانواده ام در منزل بودند )، بعد از آن من به بنگاه رفتم و چکهای تضمینی را که آماده کرده بودم را قبول نکردند و گفتند شکایت کیفری و حقوقی می کنیم، به این علت که آبروریزی کرده بودند خیلی ناراحت بودم با این حال به آرامش دعوتش کردم ولی راضی نشد و روز بعد اقدام به ثبت شکایت نمود که پیامش هم برای من آمد، زمان تخلیه مستاجر ( روز چهاردهم ) و زمان مراجعه اینجانب به همراه مستاجر و مشاور املاک جهت تحویل منزل ( روز پانزدهم ) و روز ورود اثاثیه بنده به ساختمان ( روز شانزدهم ) قابل رویت در دوربین ساختمان است.
آیا با توجه به اینکه قرارداد به اتمام رسیده و اینجانب طبق سند ملکی مالک منزل هستم و مراحل تخلیه،‌ تحویل و ورود اثاثیه اینجانب در سه تاریخ مختلف صورت گرفته و اینجانب پس از تاریخ اتمام قرارداد در محل حضور یافته ام،‌ مستاجر می تواند مدعی شود که تصرف عدوانی صورت گرفته و یا مدعی شود که وسیله ای در منزل داشته است؟
این در حالی است که مستاجر کلید پشت بام و کلید ورودی درب آپارتمان را روز قبل ( پانزدهم مرداد ) به من داده بود.
آیا طبق قانون برای تحویل و تحول باید حتما صورتجلسه کتبی صورت پذیرد؟
اگر مستاجر انصراف ندهد و شکایتش را پیگیری کند،‌ من چه دفاعی باید داشته باشم؟
در شکایت کیفری چه دفاعی داشته باشم در شکایت حقوقی چه دفاعی داشته باشم؟
چنانچه مستاجر انصراف دهد چه مراحلی را طی کنیم که قانونی باشد و من از طرف مستاجر دور نخورم؟
آیا اگر از شکایت اش انصراف دهد برای من پیامک می آید؟

مشاوره حقوقی قرارداد اجاره
۵ پاسخ برای این سوال ثبت شده

همانطور که خودتان فرمودید هنوز ملک را تحویل نداده بودید و ملک در اختیار مستاجرتان بوده ولی شما بدون هماهنگی وسایل خود را به داخل ملک برده اید ولی بنظرم نگران نباشید همین که مبلغ قرض الحسنه را آماده کنید و به ایشان تحویل دهید قاضی کیفری نیز شما را به سمت صلح و سازش سوق خواهد داد و بدون نگرانی مشکلتان حل خواهد شد.

سلام
با پایان مهلت اجاره مستاجر حقی نسبت به ملک ندارد ولی شما هم باید وجه الودیعه را نقدی پرداخت می کردید و چک قابل قبول نیست و مستاجر می تواند خسارت بگیرد

سلام دوست گرامی
همانطور که خودتان فرمودید هنوز ملک را تحویل نداده بودید و ملک در اختیار مستاجرتان بوده ولی شما بدون هماهنگی وسایل خود را به داخل ملک برده اید ولی بنظرم نگران نباشید همین که مبلغ قرض الحسنه را آماده کنید و به ایشان تحویل دهید قاضی کیفری نیز شما را به سمت صلح و سازش سوق خواهد داد و بدون نگرانی مشکلتان حل خواهد شد.

باسلام و احترام؛ طبق قانون، مستاجر میتواند علیه مالک اقامه دعوای تصرف عدوانی کند و مالک حق ورود به ملک را ندارد ولی در موضوع شما چون موعد قرارداد به اتمام رسیده و تخلیه انجام شده دعوای تصرف عدوانی مستاجر راه به جایی نمی برد.

خیلی زیاد و پیچیده مطرح کردی ولی اگر قرارداد مستاجر پایان یافته است دیگر ادعای تصرف عدوانی نمیتواند بکند چون شما مالکید و تصرفتان غیر قانونی نیست و قرارداد مستاجر تمام شده است و وی اگر ادعایی دال بر عدم پرداخت رهن به ایشان دارد باید آن را مطالبه کند