آیا مالک میتواند اپارتمان ها را که تفکیک‌ نشده و سند ندارد در حین ساخت و بعد از توقیف سند مادر پیش فروش نماید؟

پرسیده شده
۹ پاسخ ۱۱۲ #64717502

با سلام
سند مادر و تک برگ زمینی در مرحله احداث مجتمع مسکونی توقیف شده است
آیا مالک میتواند اپارتمان ها را که تفکیک‌نشده و سند ندارد در حین ساخت و بعد از توقیف سند مادر پیش فروش نماید؟

مشاوره حقوقی قراردادها
۹ پاسخ برای این سوال ثبت شده

اگر سند توقیف باشد به طور رسمی امکان پذیر نیست

پیش فروش باید در دفاتر اسناد رسمی باشد

باسلام خیر از مرجع توقیفی پیگیر ورفع اثر نماید

سلام
اصولا افراد پس از توقیف حق دخل و تصرف در ملک توقیفی را ندارند مگر توقیف از بابت رهن بوده باشد

سلام . هرچند نیازمند بررسی قرارداد منعقده می باشد ؛ ولی ،طبق ماده ۵۶ قانون اجرای احکام مدنی :"هرگونه نقل و انتقال، اعم از قطعی، شرطی و رهنی، نسبت به مال توقیف شده باطل و بلااثر است." اما به نظر ،تعهد مالک نسبت به انتقال مال، متعاقب رفع توقیف از شمول ماده فوق خارج بوده و مالک مال توقیف شده می تواند ضمن قولنامه متعهد شود با پرداخت طلب ذی نفع و رفع موجبات توقیف، مال را به شخص ثالثی منتقل نماید. چنین تعهدی وعده بیع است؛ نه خود بیع و وعده بیع مفید نقل و انتقال حق مالکیت نیست ؛بلکه صرفا موجد تعهد به انعقاد بیع پس از رفع توقیف است .

با درود. بستگی به نوع و مرجع توقیف سند مادر دارد. مثلا از بابت اخذ وام برای ساخت سند در رهن بانک باشد حق پیش فروش واحدهای احداثی را دارد

سلام بستکی به مفاد قرارداد دارد......