با این اوصاف، اگر بنده از پدر شوهرم شکایت کنم، می توانم به همان صورت جلسه شب بله برون استناد کنم؟

پرسیده شده
۲ پاسخ ۲۹۹ #64105617

با سلام
سوالی در خصوص تعارض سند عادی و رسمی ازدواج داشتم، ممنون میشم پاسخ دهید. در صورتجلسه بله برون ازدواج، مهریه‌ی تعیین شده شامل سکه و طلا و یک دانگ از خانه پدری داماد ذکر شده که به امضای حضار آن جلسه و خود زوج و پدر زوج، رسیده اما در سند رسمی ازدواج، فقط اموال منقول شامل طلا و سکه بر ذمه زوج عنوان شده است.
در حال حاضر به دلایل مشکلات مالی از پدر شوهرم تقاضای دادن سهم تعیین شده را دارم اما ایشان می گویند اگر درخواستی دارید، شکایت کنید و من فقط از طریق دادگاه اگر حقی بر گردنم باشد، پرداخت می کنم. در ضمن، در پی درخواست من از ایشان، وی سند ۶ دانگ خانه‌ی مذکور را به یکی دیگر از فرزندانشان واگذار کردند.
سوال بنده این است که، از ازدواج ما ۲۰ سال می گذرد و در آن زمان اطلاع نداشتم که حتما باید کل صورتجلسه در سند رسمی عنوان شود تا رسمیت پیدا کند.

مشاوره حقوقی مهریه
۲ پاسخ برای این سوال ثبت شده

در تعارض میان اسناد عادی و رسمی ملاک عمل سند رسمی است . لذا در خصوص موضوع مذکور تنها میتوان به سند رسمی نکاح استناد نمود .

با سلام ملاک آخرین اراده طرفین که در سند رسمی قید شده می باشد و قبل از آن وعده و وعیدهای سابق هیچگونه اعتباری ندارد مگر اینکه ثابت نماید که ازدواج بر مبنای همان وعده ها انجام گردیده است که اثبات این موضوع بسیار مشکل می باشد