سفر بردن بچه توسط زوجه بدون اجازه زوج قبل از طلاق امکان پذیر است؟

پرسیده شده
۳۸ پاسخ ۲۶,۵۳۲ #60860

آیا قبل از طلاق و بدون گرفتن حکم حضانت زوجه میتواند بچه دو ساله را به بهانه اینکه دادگاه حضانت را به او خواهد داد بدون اجازه زوج به مسافرت ببرد؟ اگر ببرد چگونه میتوان از او شکایت کرد؟

مشاوره حقوقی حضانت فرزند
۳۸ پاسخ برای این سوال ثبت شده

سلام
با توجه بودن دارا بودن حضانت ،امکان به سفر بردن وجود دارد

تاقبل از مشخص شدن موضوع حضانت، مادر نیز می تواند فرزند خودرا به سفر ببرند.

در دورانی که حضانت فرزند با پدر یا مادر است هیچ‌کدام از آن‌ها نمی‌توانند فرزند را بدون رضایت و هماهنگی با دیگری و اجازه دادگاه، به شهر دیگر یا کشور دیگر ببرند. هر عملی خلاف این امر موجب تضییع حق کسی است که حق ملاقات با طفل را دارد. در مواردی که هر یک از پدر و مادر بدون کسب اجازه و رضایت طرف دیگر و تسلیم تامین خواسته، تصمیم به خارج کردن فرزند از کشور گرفته باشد؛ طرف دیگر می‌تواند با درخواست و اخذ دستور موقت از دادگاه، مانع این اقدام شود؛ تا در این مورد دادگاه با حفظ مصلحت کودک و به منظور تضمین و حفظ حقوق او اتخاذ تصمیم نماید.

حضانت فرزند تا هفت سالگی با مادر است و لذا میتواند فرزندش را به سفر ببرد.

با احترام
مسافرت داخل ایران مشکلی ندارد

با سلام
منعی نداشته و امکان شکایت وجود ندارد
مگر آنکه به نحوی باشد که صلاحیت مادر در نگهداری فرزند را خدشه دار نماید که در این صورت از باب عدم صلاحیت نگهداری ( نه صرف مسافرت رفتن ) می توانید موضوع را پیگیری کنید.

با توجه به حضانت مادر تاپایان هفت سالگی سفر بردن فرزند مانع قانونی ندارد ولیکن بهتر آن است که دراینگونه موارد با پدر توافق نمایند.