آیا با توجه به خسارات وارده و تشخیص کارشناس می توان خسارات وارده را مطالبه کرد؟

پرسیده شده
۵ پاسخ ۳۰۵ #58881452

با سلام و عرض ادب؛
مدت ۳سال پیش ترکهایی در ساختمان ما پیدا شد که با توجه به کنکاش متوجه شدیم همسایه شمالی ما حریم قانونی آب و فاضلاب را از دیوار خانه ما رعایت نکرده و چاه فاضلاب و توالت در فاصله حدود نیم متری از منزل ما حفر کرده بودن و توالت چسبیده به دیوار همچنین باغچه کنج دیوار احداث کرده . حیاط سیمانی و شیب حیاط و آب باران نیز به سمت باغچه و پی خانه ماست.
با توجه به تذکرات زیاد همچنان رعایت نکرده و هیچ اقدام موثری انجام نداده اند.و بعد از سه سال منجر به نشست شدید ساختمان و شکافهای عمیق داخلی و خارجی و فاصله چهارچوب پنجره آشپزخانه از دیوار و شکست کاشی و سرامیک و اتاقهای دیگر شده.
می خواستم از شما کمکم بگیرم راهنمایی کنید از کجا و چگونه و با چه عنوانی طرح شکایت کنیم؟ آیا با توجه به خسارات وارده و تشخیص کارشناس ،می توان خسارات وارده را از مطالبه کرد؟ اگر از پرداخت خسارت امتناع کنند چکار کنیم؟ و مراتب حقوقی آن چقد طول میکشد؟

مشاوره حقوقی ملکی
۵ پاسخ برای این سوال ثبت شده

با سلام..
در خصوص موضوع مطروحه.. طبق قانون هیچ کس نمی تواند اعمال حق خود را وسیله اضرا به غیر قرار دهد..
۱_ بهتر است ابتدا دادخواست تامین دلیل با جلب نظر کارشناس رسمی در شورای حل اختلاف محل مطرح نمایید تا کارشناسی با بازدید از ملک مدکور، علت و عوامل بروز خسارت و میزان خسارت وارده را ارزیابی و برآورد نماید..
۲_ در مرحله بعدی.. با استناد به گزارش کارشناسی، دادخواست الزام به ترمیم با جبران خسارت وارده بطرفیت همسایه از طریق دفاتر خدمات قضایی جهت طرح در شورا و یا دادگاه (حسب میزان خسارات وارده از نظر مبلغ ) مطرح نمائید..
۳_ در صورت صدور محکومیت قطعی و امتناع از اجرای محکومیت صادره، با در خواست شما دستور توقیف اموال همسایه صادر و در صورت نداشتن اموال طبق ماده ۳ قانون نحوه اجرای محکومیتهای مالی جلب و زندانی می گردد..
موفق باشید..

ابتدا باید با مراجعه به دفاتر خدمات قضائی دادخواست تامین دلیل با جلب نظر کارشناس تقدیم نمایید تا کارشناس با بازدید از ملک شما علت وقوع و میزان دقیق خسارات را ارزیابی کرده و گزارش رمی خود را تقدیم نماید . سپس با استناد به گزارش مذکور میتوانید دعوی مطالبه خسارات وارده یا الزام به جبران و ترمیم خسارات را به طرفیت همسایه خود مطرح کنید .

بله می توانید دادخواست خسارت ورفع مزاحمت باجلب نظر کارشناس اقدام کنید وکلیه خسارات اگر منتصب به ایشان باشد قابل مطالبه است

سلام
وقت بخیر
بر اساس ماده ۳۰ قانون مدنی، هر شخصی می تواند هر نوع تصرف مالکانه ای در مال خود انجام دهد. اما ماده ۱۳۲ قانون مدنی با طرح قاعده لاضرر این تصرفات را محدود به این کرده است که تصرفات باعث ایجاد ضرر و زیان برای دیگران نشود. رفع اختلاف و میزان مسئولیت در این موارد با کارشناسی قابل تشخیص بوده و از طریق مراجع قضایی رای مقتضی صادر خواهد شد.

با سلام بله بر اساس قاعده لاضرر میتوانید دادخواست مطالبه ضرر وزیان با جلب کارشناس بدهید