چرا هزینه صدور تامین خواسته برای چک بانکی قابل استرداد نیست؟

پرسیده شده
۱۹ پاسخ ۳۶۹ #58039250

وکیلی به اینجانب گفت اگر بخاطر چک ۴۰۰۰۰۰۰ تومنی درخواست صدور تامین خواسته رو از اجرای احکام دادگستری درخواست کنی. مبلغ ۲۰۰۰۰۰ تومن هزینه بایستی به حساب دادگستری واریز کنی و چون این تامین خواسته در ارتباط با چک بانکی میباشد این مبلغ در اخر سر قابل عودت و استرداد نیست. ایا راهی وجود دارد که این مبلغ رو در اخر سر از دادگستری اخذ کنم یا نمیشه؟

مشاوره حقوقی چک
۱۹ پاسخ برای این سوال ثبت شده

سلام و عرض ادب
نگران نباشید چراکه در صورت صدور حکم به نفع شما هزینه ای که واریز کردید عودت داده میشود.

خیر چنین نیست. در صورت محکوم شدن خوانده وجهی که بابت تامین خواسته‌ پرداختید به شما مسترد میگردد.

خیراینچنین نیست، درصورتیکه حکم بنفع خواهان صادر گردد، مبلغ تامین خواسته مسترد میگردد، ضمنا شما در خواسته خود بانضمام اصل طلب کلیه هزینه های دادرسی را در صورت محکوم شدن خوانده مطالبه و دریافت مینمایید.

با سلام
هزینه دادرسی بعداز محکومیت خوانده قابل مطالبه از خوانده است
و هزینه تامین خواسته نیز بعداز تعیین تکلیف و محکومیت خوانده قابل استرداد است

با سلام
کلیه هزینه های دادرسی قابل مطالبه از خوانده است

سلام و ارادت
کلیه هزینه های دادرسی پس از محکومیت خوانده قابل مطالبه است . ولیکن هزینه صدور قرار تامین خواسته بدلیل اینکه تقاضای آن اختیاری است و الزام ندارد و خواهان بدلیل عدم تضییع شدن اموال خوانده این اقدام را انجام می دهد قابل مطالبه نیست .

در صورتی که در دادخواست خود محکومیت خوانده به پرداخت خسارات دادرسی رو قید کنید ، خوانده ملزم می شود که اصل طلب و هزینه دادرسی را پرداخت کند.