جرم عدم تمکین از طرف زوجه چه مجازاتی دارد؟

پرسیده شده
۴ پاسخ ۱,۰۵۵ #57787556

حکم الزام به تمکین
چه جرمی دارد و سو سابقه برای کار در پرونده میلاشد

مشاوره حقوقی الزام به تمکین
۴ پاسخ برای این سوال ثبت شده

سلام
سو, سابقه محسوب نمیشود

حکم الزام به تمکین جرم نیست یعنی مجازات ندارد لذا بحث سوء سابقه هم منتفی است

حکم الزام به تمکین از موارد حقوقی است و سابقه نمیشود و آثار آن از این حیث می باشد که اگر زوجه تمکین ننمود ناشزه است و نفقه از زمان اعلام نشوز به ایشان تعلق نمیگیرد و زوج میتواند اذن ازدواج مجدد بگیرد . در بحث کلی جرم نیست و سابقه کیفری ندارد .

مطابق نظریه مشورتی اداره حقوقی قوه قضائیه در صورتی که محکوم علیه حکم تمکین حاضر به رفتن به خانه شوهر نشود، جز عدم استحقاق زوجه نسبت به نفقه اثر دیگری بر حکم الزام به تمکین مترتب نیست.

زیرا اجرای این حکم به قهر و غلبه مخالف با مقام و جایگاه زن و فلسفه وجودی خانواده است،اما از طرفی دیگر عده ای با نادیده گرفتن این امر قائل به اجرای این حکم با اتکا به قوه قهریه (نیروی انتظامی) و قهر و غلبه می باشند.

اما در ادامه باید گفت: نظر به اینکه بسیاری از تقاضاهای تمکین از طرف زوج به منظور اسقاط حق و حقوق زوجه است لازم است که از طریق اجرای احکام، مقدمات تمکین از طرف زوج تهیه و مسکن مستقل معرفی شود و سپس از زوجه دعوت شود تا به منزل زوج هدایت گردد و مراتب با حضور یکی از مددکاران یا ضابطین صورت جلسه شود.