حضانت فرزند پسر چگونه است؟

پرسیده شده
۵ پاسخ ۳۰۴ #55060052

سلام
یه سوال داشتم
چند سال پیش خواهرم از شوهرش طلاق گرفته و حضانت فرزند پسرش که الان نزدیکه ۲۰ سالشه به عهده داره.من قرار بود خواهرزادم در یک کاری استخدام کنم ولی با مخالفت مادرش مواجه شدم که گفت چون با شوهرش توافق کرده به شرطی حضانت پسرش به عهده خواهرمه که فرزندشان به کار اشتغال نداشته باشه.میخواستم ببینم ایا چنین چیزی وجود دارد در شرایطی که پسرشان از لحاظ سنی بالغ است و میتواند تصمیم گیری کند؟
ممنون

مشاوره حقوقی حضانت فرزند
۵ پاسخ برای این سوال ثبت شده

سلام
با توجه به گذراندن سن ۱۸ سال، ایشان دیگر می‌توانند در خصوص اقدامات خود تصمیم‌گیری نمایند و پدر و مادر نمی توانند ممنوعیتی جهت اشتغال ایشان ایجاد کنند.

سلام فرزند ایشان از سن حضانت خارج شده است و خودش می تواند تصمیم بگیرد آن موردی که وی تعهد داده است برای زمانی که فرزند تحت حضانت بوده نه الان که از سن حضانت خارج شده است و می تواند برای خود منبع درامدی داشته باشد.

سلام و احترام.

مطابق رای وحدت رویه شماره ۳۰ به تاریخ ۱۳۶۴/۱۰/۳هیات عمومی دیوان عالی کشور، اشخاص (چه پسر، چه دختر) پس از رسیدن به سن رشد (۱۸ سال قانونی) کاملا اختیار تمام امور زندگی خود را بر عهده دارند و مستقل به حساب می آیند.

امر حضانت به هیچ عنوان برای ایشان صدق نمی کند و ایشان در تصمیماتشان کاملا مستقل و مختار هستند.

با آرزوی موفقیت و سربلندی برای شما

با توجه به سن فرد مورد سوال دیگر هیچ فردی نمی توانددر خصوص ایشان تصمیم گیری نماید و خود شخص می تواند در امور مالی و غیرمالی خویش هر گونه تصمیمی را اتخاذ نمایند

سلام
پس از جدایی والدین و قبل از رسیدن فرزندان به سن بلوغ (۹ سال برای دختر و ۱۵ سال برای پسر) وضعیت حضانت آن‌ها را قانون مشخص می‌کند. مطابق قانون تا زمان رسیدن کودک به ۷ سالگی اولویت حضانت فرزندان بعد از طلاق با مادر است. یعنی اگر مانعی وجود نداشته باشد، دادگاه خانواده کودک را برای نگهداری به مادر می‌دهد. پس از ۷ سالگی، پدر کودک مسئول نگهداری از او می‌شود. این مسئله مطلق نیست و شرط استثنای آن مصلحت طفل است. زمانی که کودک به سن بلوغ برسد، حضانت او دیگر توسط قانون و دادگاه مشخص نمی‌شود و این خود طفل است که انتخاب می‌کند با کدام‌ یک از والدین زندگی کند.