حق و حقوق خود را میتوانیم بگیریم؟

پرسیده شده
۷ پاسخ ۲۳۳ #54866892

سلام
من ۳۲ سالمه با پدر و مادرم زندگی می کنم
یک خواهر ۳۶ ساله هم دارم،
بابا هر روز تحدید می کنه که دیگه من نمی تونین اینجا بمونین
می خواستم بپرسم آیا مامانم یا من و خواهرم هیچ حق وحقوقی از اموالش نداریم؟!!

مشاوره حقوقی نفقه
۷ پاسخ برای این سوال ثبت شده

باسلام
حق و حقوقی بر اموال ایشان ندارید؛ چراکه در قید حیات هستند. از طرفی باتوجه به اینکه نفقه فرزندان دختر تا هنگامی که ازدواج نکرده اند بر عهده پدر است، این فرزندان می توانند دادخواست مطالبه نفقه دهند. در خصوص مادر هم که به عنوان همسر می توانند حقوق خویش از جمله نفقه را مطالبه نمایند؛ اما پیشنهاد می شود با سعه صدر برخورد کرده و سعی کنید مشکل را در داخل خانواده حل کنید تا حرمت ها نیز حفظ شود.

با سلام در خصوص اموال خیر اما شما می‌توانید درخواست نفقه داشته باشید دختر تا زمانی که ازدواج نکرده نفقه دختر با پدر است و پدر موظف است برای دختر در صورتی که نمی خواهد با او زندگی کند منزل مجزا تامین نماید مادر نیز می تواند بابت مهریه اجرت المثل و سایر حقوق خود شکایت نماید

با سلام
تا زمانی که پدر در قید حیات هست شما هیچ حقی و حقوقی در اموال ایشان ندارید صرفا مادر و خواهر می توانند درخوست نفقه کنند

با درود مادر و دختر مجرد نفقه دارند باید پدر بپردازد نمی‌تواند مادر را از منزل بیرون کند، اما بحث ارث فعلا منتفی است
فرزندان پسر بالای۱۸سال اصولا نفقه ای ندارند

نفقه زوجه دائم ک تا زمان وجود علقه زوجیت با زوج هس و نفقه دختر تا زمان تجرد یا فقدان شغل و عدم توانایی تامین مخارج شخصی با ولی هس. سهم از اموال ندارید مگر بعد از فوت ک آن هم شرایطی دارد

سلام،نفقه شما ،خواهر ومادرتان که شامل خوارک، پوشاک،هزینه درمان متعارف، محل سکونت و... میباشد با پدرتان است. از اموال پدر هم تا زمان حیات وی چیزی به شما نمی‌رسد مگر به خواست خودش یا بحث ارث که پس از فوت یک شخص محقق می‌شود.

در صورت عدم پرداخت نفقه که شامل خوراک،پوشاک و...می باشد زوجه می تواند نفقه و سایر حقوق مالی خود از قبیل مهریه را مطالبه نماید به فرزندان دختر نیز در صورت فقدان شغل و تجرد نفقه تعلق می گیرد