آیا فروش ملک بعد از رای دادگاه خود دلیل صوری بودن معامله نیست؟

پرسیده شده
۲ پاسخ ۴۷۷ #52820573

باسلام و خسته نباشید
پس از آنکه موجر با تمدید قرارداد اجاره موافقت نکرد و جهت گرفتن حکم تخلیه شکایت کرد دادگاه درخواست او را رد و رای به تمدید مورد اجاره داد. اما موجر همچنان از تمدید سرباز زده و اذعان میداشت که ملکم را میفروشم و بیرونت میکنم. اظهارنامه ای مبنی بر دعوت به جلسه در دفتر مشاور املاک جهت تمدید برای ایشون فرستادم و گفتم در صورت عدم پاسخ شما طبق رای دادگاه قرارداد فی مابین را تمدید شده تلقی کرده و اجاره افزوده شده را به مشاور املاک میدهم. امروز ابلاغیه ای بدستم رسید که شخص دیگری باز در شعبه ای دیگر از حل اختلاف طبق دادخواستی حکم تخلیه بنده رو درخواست کرده.درصورتیکه اصلا ملک بازدید هم نشده و هنوز به رای دادگاه قبلی اعتراض هم نشده. پس خریدار جدید یا با علم به دستور تمدید قراداد اجاره دادگاه اقدام به خرید کرده. یا موجر او را در جریان موضوع قرار نداده که در هر دو صورت خللی در تمدید بوجود نخواهد آمد و دعوا بین فروشنده و خریدار است.سئوال آبا شخص خریدار جدید میتوانسته مستقیما علیه بنده جهت مطالبه خسارت و درخواست تخلیه وارد دعوا شود یا باید ابتدا از فروشنده و فروشنده از بنده مجددا شکایت میکرده؟ و آیا شکایت مالک جدید منجر به شکستن رای دادگاه قبلی که ده روز پیش صادر شده و دستور به الزام تمدید داده میشود؟
و آیا مالک جدید بدون اطلاع و توافق بنده با جهت تخلیه یا تمدید و قبل از هرگونه مذاکره و توافق با مستاجر برای دادگاه سئوال ایجاد و میکند و اصلا این شکایت قابلیت اجرایی دارد؟
بسیار ممنون از حوصله شما و متشکر از راهنماییتون

مشاوره حقوقی دستور تخلیه
۲ پاسخ برای این سوال ثبت شده

اولا - مطابق رای شورای حل اختلاف قرارداد شما تمدید شده محسوب شده و نیازی به تنفیذ و تایید موجر نمی باشد .
ثانیا - اگرچه مطابق مصوبه ستاد ملی مبارزه با کرونا ، فروش ملک از موجبات صدور دستور تخلیه می باشد ولی شما میتوانید با استناد به رای سابق الصدور پیرامون تمدید قرارداد اجاره و همچنین اعلام تشکیک در فروش ملک و تاکید بر صوری بودن انتقال سند درخواست رد دعوا را بنمائید .
ثالثا - با تاکید بر لزوم ایفای عهد مالک جدید به قائم مقامی مالک قبلی درخواست تداوم سکونت در مورد اجاره را بکنید .

با سلام.نگرانی شما مستاجر هستید و با توجه به مصوبه ستاد کرونا و رای شورا نگرانی برای شما وجود ندارد.در ضمن اجاره اضافه شده را حتما به حساب موجر خود و در صورت عدم قبول به صندوق دادگستری واریز و با اظهارنامه به ایشان اطلاع دهید