آیا میتوانم درخواست ارزش پولی سهامی که ده سال پیش هبه کردم را نمایم؟

پرسیده شده
۳ پاسخ ۵۳۶ #52791330

آیا میتونم درخواست ارزش پولی سهامی که ده سال پیش هبه کردم و یا پس گرفتن سهامم؛بدلیل عدم انجام تعهد کسانی که سهام رو بهشون بخشیدم رو بکنم؟
شرکام چک ها و سفته های بانک رو امضا نمیکنن و بخشی از ماشین آلات رو از کارخونه خارج کردن.

با تشکر

مشاوره حقوقی قرارداد هبه
۳ پاسخ برای این سوال ثبت شده

آیا میتونم درخواست ارزش پولی سهامی که ده سال پیش هبه کردم و یا پس گرفتن سهامم؛بدلیل عدم انجام تعهد کسانی که سهام رو بهشون بخشیدم رو بکنم؟
اگر سهام را هبه کرده اید وهنوز موجود است می توانید رجوع از هبه کنید و سهام را پس بگیرد
مشروط بر آنکه هبه معوض نبوده باشد

اگر سهام، هبه شده، یعنی عقدی محقق شده است که به موجب آن یک نفر مالی را مجانا به کس دیگری تملیک کرده، و ارکان و عناصر عقد هبه مانند ایجاب و قبول و قبض متهب و ... دقیقا محقق شده باشد. و این هبه از انواع هبه قابل رجوع باشد، پاسخ شما در بخش
امکان استرداد عین سهام مثبت خواهد بود.

هبه در موارد ذکر شده در ماده ۸۰۳ با بقای عین قابل رجوع نیست:
۱- در صورتی که متهب پدر یا مادر یا اولاد واهب باشد.
۲- در صورتی که هبه معوض بوده و عوض هم داده شده باشد.
۳- در صورتی که عین موهوبه از ملکیت متهب خارج شده یا متعلق حق غیر واقع شود خواه قهرا، مثل این که متهب به واسطه‌ی فلس محجور شود خواه اختیارا، مثل این که عین موهوبه به رهن داده شود.
۴- در صورتی که در عین موهوبه تغییری حاصل شود

درخواست ثمن به ارزش روز قابل تقاضا نیست چون بیع اتفاق نیفتاده و به فرمایش شما هبه واقع شده.

النهایه از آنجا که ظاهرا هبه شما معوض بوده و شما به عنوان واهب شرط کرده اید که متهبین عمل مشروعی را مجانا به جا آورند در قابلیت رجوع این هبه تردید وجود دارد.

سلام سوال شما به صورت کلی و بسیار مبهم مطرح شده . اگر سهام هبه شده بستگی دارد که متهب چه کسی بوده و ایا هبه مهوض بوده یا خیر . باید اگر قرارداد کتبی دارید مطالعه شود .