وراث قانونی عموم چه کسانی هستند؟

پرسیده شده
۱۰ پاسخ ۱,۲۰۶ #52144412

سلام خسته نباشید .
پدرم دو برادر بودند که حدود ۷۵ سال پیش عموم فوت کرده یک دختر ۲ ساله داشته که ۶ ماه بعد از فوت پدرش فوت میشه زن عموم بعد از فوت دخترش مجدد ازدواج میکنه از شوهر دومش چند فرزند داره زن عموم ۳۱ سال پیش فوت کرده و مادر بزرگم ۱۰ سال بعد از فوت عموم فوت میشه.میخواستم بدانم ملکی که از عموم به جا مانده وارث قانونیش چه کسانی هستند؟! ارث به ما میرسد یا بچه های زن عموم که از شوهر دوم هستند؟
ممنون میشم جواب بدید..

مشاوره حقوقی ارث
۱۰ پاسخ برای این سوال ثبت شده

درود یک هشتم به زن عموی شما میرسد

بعد از عموی شما ورثه ش مادرش همسرش و دخترش میباشند
بعد از دخترش سهم الارث دختر به مادرش یعنی زن عموی شما رسیده
درحال حاضر نیز سهم الارث زن عمو به فرزندان خودش خواهد رسید

یک هشتم به زن عموی شما میرسد و سهم ایشان به فرزندان و همسر میرسد و مابقی بین شما تقسیم خواهد شد

مادر ,همسر و فرزند.

باسلام طیق قانون ارث زن متوفی ومادر ایشان فرض برهستند یعنی مادر یک ششم وزن متوفی یک هشتم ازترکه ارث می برند ودرحاضر زن عمو ازاموال وماترک متوفی یک هشتم خودش وسهم دخترش میبرند وچون با داشتن فرزند بعدازفوت متوفی به اقوام درجه دوم ارث نخواهد رسید.

درود
من متوجه نشدم آیا پدرتان در قید حیاتند یا خیر ؟
با فرض اینکه پدرتان زنده باشند و یا اینکه بعد از فوت مادر بزگتان فوت شده باشند ، پدر شما از سهم الارث مادر بزرگتان ارث خواهد برد
بنابراین در بدو امر سهم الارث وراث عموی مستند به مواد ۹۰۸ و ۹۱۳ قانون مدنی شما به شرح ذیل است
زن عموی شما یک هشتم
مادر بزرگ یک ششم
دختر نیز یک دوم (نصف ماترک پدرش) که با وصف فوت دختر ، مادرش(زن عمو کل سهم الارث دخترش را ارث می برد )

طبقات اول دوم و سوم ارث بدین شرح است

طبقه اول : پدر و مادر و اولاد ( فرزندان ) و اولاد اولاد ( نوه ها و نتیجه ها و... ) تا هر اندازه که پایین روند .
طبقه دوم : اجداد ( جد و جده ) تا هر قدر که بالا روند و برادر و خواهر و اولاد ایشان تا هر اندازه که پایین روند .
طبقه سوم : اعمام ( عمه و عمو ) و اخوال ( خاله و دایی ) و اولاد ایشان تا هر قدر که پایین روند و اعمام و اخوال پدر و مادر ایشان و سپس اعمام و اخوال جد وجده تا هر اندازه که بالا روند و اولاد این اعمام و اخوال تا هر قدر که پایین روند .

به وراث حین الفوت عموجان دقت کنید .... همسر ، یک فرزند دختر ، مادر
سهم الارث همسر از عموجان ۱/۸ (یک هشتم میباشد)
سهم الارث مادر بزرگ ۱/۶ (یک ششم میباشد)
الباقی ترکه به فرزند دختر ارث میرسد
فرزند دختر پس از مدتی فوت میکند و وراث حین الفوت صرفا مادر ایشون (زن عمو) میباشدکه تمام ماترک فرزند به مادر منتقل میشود
پس نتیجتا اینکه شما صرفا نسبت به سهم الارث مادربزرگ(یک ششم) در منزل عموجان سهم دارید مشروط بر اینکه پدر شما در زمان فوت مادر خود (مادربزرگ شما) زنده بوده باشد