یعنی محکومیت شخص در دادسرا قطعی شده؟

پرسیده شده
۱۰ پاسخ ۳۰۲ #48840545

بعد از ثبت شکایت در دادسرا تو خلاصه پرونده در ثنا معمولا نوشته میشه «پرونده با علت طرح رسیدگی بدوی نسبت به اتهامات ... ثبت گردید»
اما برای بعضی پرونده‌ها نوشته میشه «پرونده با علت طرح تحقیقات مقدماتی نسبت به مکومیت ثبت گردید» تفاوت‌شون چیه؟

مشاوره حقوقی دادسرا
۱۰ پاسخ برای این سوال ثبت شده

مورد اول بیانگر صدور کیفرخواست هست و پرونده آماده جهت رسیدگی در دادگاه بدوی کیفری میباشد و موضوع دوم مربوط ب دادسرا و جلب برای شروع تحقیقات مقدماتی میباشد

بادرودوسلام موضوع نخست کیفرخواست می باشد دوم جلب به دادرسی می باشد.

مورد نخست به معنای صدور قرار مجرمیت از سوی بازپرس و متعاقب آن صدور کیفر خواست از سوی دادستان است. مورد دوم نشان دهنده ثبت پرونده در دادسراست و هنوز قراری صادر نشده است.

مورد اول کیفر خواست ودومی جلب به دادرسی

بنام خدا،جمله اول بیانگر صدور کیفرخواست و ارجاع آن به دادگاه و ثبت در دادگاه کیفری میباشد.جمله دوم اشاره به ثبت پرونده در دادسرا و شروع تحقیقات مقدماتی دارد.

باسلام در اولی معنی اش این است که شکایت ثبت شده ودر مرحله ارجاع به دادیاری یا بازپرسی است ودومی این است که پرونده در بازپرسی یا دادیاری در حال تحقیقات مقدماتی است.

قسمت اول نسبت به پرونده هایی هست که قرار جلب به دادرسی صادر شده اما دومی شروع تحقیقات است