در صورتی که من منزل و اثاث تهیه کرده ام آیا میتواند طلاق خود را بگیرد؟

پرسیده شده
۲ پاسخ ۲۰۴ #48573207

سلام
همسر من در دوران عقد درخواست مهریه و نفقه کرده و در دادگاه تمکین هم به حق حبس استناد کرد و من محکوم شدم
هیچ مدرکی هم بر علیه من ندارد ولی وکیلش گفت بالاخره بعد از چند سال دادگاه حکم طلاقو صادر میکنه آیا درست است ؟

مشاوره حقوقی مهریه
۲ پاسخ برای این سوال ثبت شده

با سلام
۱. طبق ماده ۱۱۰۷ قانون مدنی،
نفقه عبارتست از همه نیازهای متعارف و متناسب با وضعیت زن
از قبیل مسکن، البسه، غذا، اثاث منزل، وهزینه های درمانی بهداشتی، و خادم درصورت عادت یا احتیاج زن بواسطه نقصان یا مرض.

۲. حق حبس وفق ماده ۱۰۸۵ قانون مدنی،
یعنی زن میتواند تازمانیکه مهر(حال وعندالمطالبه) به او داده نشده، از ایفای وظایفی که درمقابل شوهر دارد امتناع کند.
و این امتناع، مسقط حق نفقه نیست.
یعنی مرد محکوم به نفقه میشود و درعین حال زن میتواند تازمانیکه اولین رابطه جنسی را برقرارنکرده، اول مهرش را مطالبه نماید وتاآن زمان تمکین خاص نکند.
وفق ماده ۱۰۸۶، اگر زن قبل اخذ مهر، به اختیار خود، تمکین خاص نمود، دیگر نمیتواند از حق حبس استفاده کند.
اما مطالبه مهر، بقوت خود باقیست.

۳. وفق ماده ۱۱۲۹ قانون مدنی،
درصورت استنکاف یا عجز شوهر از دادن نفقه و عدم امکان الزام او، بامراجعه زن به دادگاه، حاکم شوهررا اجبار به طلاق مینماید.
و همچنین از دیگر موارد اثبات عسر و حرج (مشقت زن) موارد مندرج در ماده ۱۱۳۰ قانون مدنی است؛
مثلا؛
ترک زندگی خانوادگی توسط زوج،بمدت حداقل ۶ ماه متوالی، یا ۹ ماه متناوب، دریکسال،بدون عذرموجه.
یا ضرب و جرح یا هرگونه سو رفتار مستمر زوج، که باتوجه به وضعیت زوجه قابل تحمل نباشد.
و سایر موارد...

لذا نتیجتا اینکه بله ممکن است خانم نهایتا موفق به اخذ حکم طلاق گردد.
لذا پیشنهاد میگردد تا پیش از آن، نسبت به کسب رضایت وی یا هر نوع توافقی، اقدام فرمائید.

حق طلاق با زوج است و زوجه بدون رضایت شما نمیتواند طلاق بگیرد
در صورتی که تمکن مالی برای پرداخت مهریه ندارید دادخواست اعسار بدهید