وکیل مجاز به ضبط صدا میباشد؟

پرسیده شده
۳ پاسخ ۳۷۹ #46082284

با سلام
من با وکیل خانمم در خصوص مرتفع شدن مشکلات خانوادگی و طلاق صحبت کردم، امروز متوجه شدم وکیل خانمم صدای بنده را با گوشی همراه ضبط کرده و میخواهد علیه من استفاده کند؟
آیا وکیل مجاز به این کار میباشد؟
آیا این کار جرم نیست؟

مشاوره حقوقی قرارداد وکالت
۳ پاسخ برای این سوال ثبت شده

بر طبق ماده ۵۸۲ بخش تعزیرات قانون مجازات اسلامی استراق سمع یا ضبط مکالمات تلفنی اشخاص در غیر مواردی که قانون اجازه داده است توسط مستخدمین و مامورین دولتی جرم محسوب می شود.
اداره حقوقی قوه قضاییه در نظریه مشورتی ۳۴۷۲/۷ مورخ ۱۶/۸/۱۳۷۷ چنین نظر داده است:« ضبط کردن یا استراق سمع مذاکرات تلفنی توسط مستخدمین و مامورین دولتی جرم و مشمول ماده ۸۵۲ ق.م.ا. است، لکن چنانچه شخص ثالثی که مرتکب اعمال مذکور شده از مستخدمین و مامورین دولتی نباشد قابل تعقیب کیفری نیست مگر این که ارتکاب اعمال مذکور، مستلزم مزاحمت تلفنی (مشمول ماده ۶۴۱ ق.م.ا) یا استفاده غیر مجاز از تلفن (مشمول ماده ۶۶۰ ق.م.ا.) باشد که در این صورت به جهات اخیرالذکر قابل تعقیب کیفری خواهد بود.»

ضبط صدا و تصویر اشخاص بودن اجازه آنها جرم است

خیر مجاز نمی باشد