آیا چکی که تاریخش برای ۱۰ سال پیش می باشد را الان می توان اقدام کرد شامل مرور زمان نمی شود؟

پرسیده شده
۴ پاسخ ۳۵۴ #43620224

با سلام می خواستم مطلع شم که چه بازه زمانی طول میکشد تا چکی را که که بعد از ۱۰ سال نقد نشده را از طریق مراجع قانونی نقد کنیم ؟

مشاوره حقوقی چک
۴ پاسخ برای این سوال ثبت شده

با سلام
مرور زمان اسناد تجاری طبق ماده ۳۱۸ قانون تجارت پس از پنج سال از تاریخ اعتراض نامه و در صورت عدم اعتراض از تاریخ انقضاء این مدت دعاوی مذکور در محاکم مسموع نخواهد بود ولی به حکم ماده ۳۱۹ آن قانون دارنده اسناد فوق الذکر ( اعم از این که آن اسناد در وجه یا به حواله کرد او صادر شده یا به نحوی از انحاء قانونی به او منتقل یا بر اثر پرداخت وجه آن اسناد در اختیارش قرار گرفته باشد ) می تواند تا حصول مرور زمان اموال منقول (ده ساله)وجه آن را از کسی که عهده دار پرداخت وجه آن اسناد بوده یا به طریق دیگر وجه آن اسناد را دریافت کرده که می بایستی به صاحبش رد نموده باشد به علت عدم پرداخت من غیر حق به ضرر دارند منتفع شده باشد مطالبه کند .

پس از این زمان ها چک دیگر به عنوان سند تجاری قابل مطالبه نیست و به عنوان سند عادی طلب قابل مطالبه است.

با درود فراوان
میتوان اقدام حقوقی نسبت به آن نمود .

سلام باید دادخواست مطالبه وجه چک مطرح نمایید .

سلام و وقت بخیر
می توانیدتحت عنوان چک حقوقی از طریق دفاتر خدمات الکترونیک اقدام نمایید .