آیا خریدار می تواند به بهانه اینکه خودرو خریداری شده معیوب است قرارداد را فسخ کند؟

پرسیده شده
۴ پاسخ ۳۸۹ #42942394

بیست روز پیش ماشینی را به فردی فروختم ۱۳ میلیون نقد ومبلغ سه میلیون را قرار شد با تنظیم سند پرداخت کند.الان به بهانه اینکه ماشین خراب است و خرج دارد مایل به فسخ قرارداد ویا عدم پرداخت سه میلیون است.ایا میتواند چنین کاری کند.معامله در قولنامه قانونی و در نمایشگاه ماشین امضا شده.متشکرم

مشاوره حقوقی قراردادها
۴ پاسخ برای این سوال ثبت شده

سلام اگر خودرو دارای عیب است و این عیب در زمان قرارداد وجود داشته اما مخفی بوده ، خریدار حق فسخ دارد . ضمن این که می توانید در این خصوص با یکدیگر توافق کنید .

با سلام و احترام
اگر خیارات فسخ از طرفین سلب نشده باشد خریدار می تواند در صورت اثبات معیوب بودن ماشین در هنگام معامله قرارداد را به موجب خیار عیب فسخ نمایید ویا مبلغی را به عنوان ارش دریافت کند

مضافا که اصولا در قراردادهای چاپی آماده بندی وجود دارد که بموجب آن کلیه خیارات ساقط شده است و اگر در قرارداد شما نیز وجود دارد، مشتری انکان فسخ ندارد، اما آنچه اخلاقا و شرعا مدنظر می باشد، اگر فروشنده آگاه به عیب و خرابی بوده، بهتر است ارش و در واقه هزینه خرابی را بپردازد.

سلام
در صورتی که خودرو واقعا معیوب بوده باشد و در زمان معامله خریدار جاهل به آن باشد، میتواند به استناد خیار عیب (۴۲۲) اقدام به فسخ معامله کند یا اینکه خودرو را نگه دارد و مبلغی را بعنوان ارش از فروشنده بگیرد...