بهترین راه وصول چکها چیست؟

پرسیده شده
۲ پاسخ ۲۴۰ #39283163

سلام
یه سوال دارم بنده تعداد ۲۰ فقره چک دارم، که مبلغ زیر ۵ میلیون هست و میخوام بدونم بهترین راه برای وصول چیه؟ روال چیه؟ من اولین باره به این درد دچار شدم ،چه موقع باید به اداره ثبت اسناد و املاک مراجعه کنم و کی باید به دادسرا مراجعه کنم از کجا شروع کنم یه چک ۵۰ میلیونی هم دارم که برگشت زدم. یکم راهنمایی کنید تشکر میکنم برای مراجعه به اداره ثبت حتما باید چک به روز برگشت خورده باشه؟

مشاوره حقوقی چک
۲ پاسخ برای این سوال ثبت شده

با سلام و احترام:
بعد از اینکه کلیه چک ها را در سررسید برگشت زده و از بانک گواهی عدم پرداخت گرفتید بسته به نوع چک شما که حقوقی باشد یا کیفری، سه روش حق انتخاب خواهید داشت:
۱. شکایت کیفری صدور چک پرداخت نشدنی در دادسرای عمومی و انقلاب(مشروط به کیفری بودن چک) (که احتمال زیاد چک های شما وعده دار و از نوع حقوقی است)
۲.طرح دادخواست حقوقی در دادگاه عمومی حقوقی

۳. درخواست اجراییه از اداره اجرای اسناد رسمی اداره ثبت
در روش اول و دوم حق دارید تقاضای تامین خواسته و توقیف ابتدایی اموال مدیون را بنمایید.
در روش اجرای ثبت بعد از ابلاغ به مدیون و عدم اقدام ایشان در ده روز با معرفی اموال ایشان میتوانید اموالش را توقیف نمایید.
علاوه بر موارد کلی یاد شده که خدمتتان عنوان شد موارد لازم الرعایه دیگری نیز برای هر کدام از روش ها در مسیر احقاق حقوق شما وجود دارد که در اینجا مجال توضیح بیشتر بحضورتان نیست.

با سلام، چنانچه جمع چکهای برگشتی توسط یک نفر صادر شده است و جمع مبلغ آنها بالای بیست میلیون تومن است به دادگاه مراجعه نمایید ، ولی اگر زیر بیست میلیون تومن است به شورای حل اختلاف محل مراجعه نمایید. و اگر میدانید که صادرکننده چک ، صاحب خودرو و یا ملک دارای سند رسمی است بهتر به اداره ثبت اسناد مراجعه نمایید