اگر بخشنامه مورد استنادی ابطال شود و از نظر سنی سن شاکی از ۶۵ سال مقرر در قانون تجاوز کرده باشد آیا می تواند اعاده دادرسی کند؟

پرسیده شده
۲ پاسخ ۳۲۰ #36064131

با سلام و عرض احترام
سازمانی کارمندی را در تاریخ ۱/۹/۱۳۸۸ به استناد قسمت اول بند الف ماده ۱۰۳ قانون مدیریت خدمات کشوری بعنوان غیرتخصصی و در ۳۰ سال سابقه بازنشسته نموده و شاکی به استناد اینکه در بند الف ماده ۱۰۳ قانون فوق بازنشستگی متصدیان مشاغل تخصصی با تحصیلات لیسانس پیش بینی نشده و ضمنا در تبصره ۲ ماده مذکور، بحثی راجع به مدرک تحصیلی نشده است مراتب را طی دادخواستی در تاریخ ۷/۱۱/۱۳۸۸ در دیوان عدالت اداری مطرح نموده و طرف شکایت در مهلت قانونی یک ماهه و در دفاعیه خود به بخشنامه ۱۰۲۳۶۳ مورخ ۵/۱۱/۱۳۸۸ استناد کرده و خواستار رد شکایت شاکی شده است.
متن رای بشرح زیر می باشد:
شاکی دارای مدرک لیسانس کارشناسی و پست سازمانی کارشناس ارشد برنامه ریزی و کنترل پروژه بوده و با داشتن سی سال سابقه کار با توجه به قسمت اول بند الف ماده ۱۰۳ قانون مدیریت خدمات کشوری که به دستگاههای دولتی اجازه داده است کارکنان خود را در صورتیکه مدرک تحصیلی لیسانس و پائین تر داشته و سی سال خدمت نموده باشند را راسا و بدون درخواست ایشان بازنشسته نماید از ۱/۹/۱۳۸۸ به افتخار بازنشستگی نائل گردیده است و در این زمینه در رابطه با پاسخ استعلامی از معاونت توسعه مدیریت و سرمایه انسانی ریاست جمهوری طبق بخشنامه شماره ۱۰۲۳۶۳ – ۵/۱۱/۱۳۸۸ در باره بازنشستگی طبق ماده ۱۰۳ قانون خدمات کشوری چنین تعیین تکلیف نموده اند و در قسمت پایانی بخشنامه دستگاههای اجرایی می توانند شاغلین مشاغل تخصصی دارای مدرک کارشناسی و پائین تر را به شرط داشتن ۳۰ سال سابقه خدمت بازنشسته نمایند و در جلسه فوق العاده رسیدگی شاکی و نماینده حقوقی شرکت حضور داشتند و شاکی مدرکی دال بر اقدام غیر قانونی شرکت ارائه نداده است علیهذا با توجه به عدم احراز شرایط بند الف ماده ۱۰۳ قانون خدمات کشوری شکایت نامبرده فاقد وجاهت قانونی و غیر وارد تشخیص و علیهذا حکم به برد آن صادر و اعلام می گردد. این رای برابر ماده ۷ قانون دیوان عدالت اداری مصوب ۲۵/۹/۸۵ مجلس شورای اسلامی قطعی است.
سوال این است که اگر بخشنامه مورد استنادی ابطال شود و از نظر سنی سن شاکی از ۶۵ سال سن مقرر در تبصره ۲ ماده ۱۰۳ قانون تجاوز کرده باشد آیا می تواند اعاده دادرسی کند یا خیر؟

مشاوره حقوقی دیوان عدالت اداری
۲ پاسخ برای این سوال ثبت شده

با سلام
همانطورکه در خصوص آرای قطعی شده می توان اعاده دادرسی نمود در مورد همین امر هم می توان به استناد همین ماده اقدام کرد.
کمال احترام بهجت

در رای هیات عمومی دیوان عالی کشور آمده است « حکم باید مطابق قانون حاکم در زمان صدور آن قابل تجدیدنظر باشد وبه استناد قانونی که بعد از آن به تصویب می رسد نمی توان از حکم سابق تجدیدنظر خواست . حکم شماره ۵۲۶ -۱۹/۲/۱۳۶۸- لذا درخواست اعاده دادرسی رد میگردد