اگر بالای ۱۸ ساله باشم، پدرم میتواند مانع خروجم از کشور شود؟

پرسیده شده
۲ پاسخ ۲۱۶ #34736542

میخواهم بعد از ۱۸ سال به کره بروم،
ولی ظاهرا پدرم اجازه نمیدهد.
پدرم میتواند مانع خروجم از کشور شود؟

مشاوره حقوقی دیگر قراردادها
۲ پاسخ برای این سوال ثبت شده

ماده ۱۸ قانون گذرنامه مقرر می دارد؛ برای اشخاص زیر با رعایت شرایط مندرج در این ماده گذرنامه صادر می‌شود:
- اشخاصی که کمتر از ۱۸ سال تمام دارند و کسانی که تحت ولایت و یا قیمومیت می‌باشند با اجازه کتبی ولی یا قیم آنان.
- بانوان شوهردار ولو کمتر از ۱۸ سال تمام با موافقت کتبی شوهر و در موارد اضطراری اجازه دادستان شهرستان محل درخواست گذرنامه که ‌مکلف است نظر خود را اعم از قبول درخواست یا رد آن حداکثر ظرف سه روز اعلام دارد کافی است.
البته بانوانی که با همسر خود مقیم خارج خارج از کشورهستند و بانوانی ‌که شوهر خارجی اختیار کرده و به تابعیت ایرانی خود باقی مانده‌اند از شرط این بند مستثنی می‌باشند.
با این توصیف؛
اولا: بر طبق مفهوم مخالف بند اول ماده ۱۸ قانون مذکور دختران مجرد بالای ۱۸ سال برای خروج از کشور باید هم‎چنان اذن ولی را داشته باشند، اما منعی برای دریافت گذرنامه ندارند. البته در صورت عدم دسترسی به پدر یا پدربزرگ باید از طریق دادگاه اجازه خروج از کشور را اخذ نمایند. ثانیا: زنان متاهل برای خروج کشور نیازمند اجازه شوهر می‎باشند مگر این‎که در عقدنامه اجازه خروج کشور را به عنوان شرط ضمن از شوهر اخذ کرده باشند یا بعد از عقد، از شوهر اجازه خروج از کشور در قالب وکالت بلاعزل دریافت کنند.
در خصوص آقایان بالای ۱۸ سال نیز هیچ منعی وجود ندارد

با سلام
قبل از سن مشمولیت با عنایت به اینکه سن مشمولیت از ابتدای ماه ۱۸ سالگی تمام می باشد ،لذا خروج اشخاص قبل از سن مشمولیت نیاز به اخذ مجوز ندارد.
مثال : متولد ۴/۵/۷۳ از تاریخ ۱/۵/۹۱ به عنوان مشمول محسوب می شود وخروج وی تا ۱/۵/۹۱ نیاز به مجوز سازمان وظیفه عمومی ندارد.
در صورتی که مشمول باشید باید با مجوز نظام وظیفه خارج شوید و نیاز به اذن پدر نمیباشد ولی میتواند مانع شود
موفق باشید