ایا در زمان عقد در صورت عدم تمکین نفقه به زن تعلق میگیرد ؟

پرسیده شده
۱۹ پاسخ ۲۰,۳۹۹ #3195

با سلام . میخواستم بدونم آیا در دوران عقد که دخترباکره در خانه پدرش زندگی میکند و حاضر نیست به سر خانه و زندگی بیاید و عدم تمکین دارد . آیا نفقه تعلق میگیرد ؟
در این حالت مرد چه کاری میتواند بکند ؟
در صورتی که دختر مهریه را اجرا بگذارد و به صورت قسط بندی مهریه را بگیرد و باز به سر خانه و زندگی نیاید چه ؟تکلیف مرد چیست و چه کاری میتواند انجام دهد ؟
با تشکر از شما

مشاوره حقوقی نفقه
۱۹ پاسخ برای این سوال ثبت شده

باسلام.درعقد داعم نفقه تعلق میگیرد ومراسم ازدواج عرفی وتشریفاتی است.اگر زوجه باکره باشدنصف مهریه به اوتعلق می گیرد .ودر مرحله ای که مهریه را اجرا بگذاردوبه صورت اقساطی آن را دریافت نمایدوباز عدم تمکین کند.زوج می توانددرخواست عدم تمکین را به دادگاه بفرستد ودر صورت تایید نفقه زوجه قطع وهمچنین می تواند درخواست ازدواج مجدد به محکمه بفرستد وپس از تایید ازدواج نماید.

بله در صورت داشتن شرایط خاص زمان عقد نفقه تعلق می گیرد وایشان هم بر علیه شما عدم تمکین بزند اثبات کند نفقه تعلق نمی گیرد

باسلام
بله نفقه به زن تعلق میگیرد و تا تمام مهر را دریافت نکند میتواند تمکین نکند مگر اینکه به اراده خود تمکین کند که دیگر حق حبس ندارد.

زوجه اگر باکره باشد در دوران عقد میتواند براساس ماده ۱۰۸۵ق م میتواند از حق حبس خود استفاده و تا دریافت کامل مهریه تمکین نکند و در این مدت نفقه به وی تعلق میگیرد ...
خاطرنشان میشوم که باید تمکین خاص تحت هیچ شرایطی انجام نشده باشد‌ تازوجه بتواند ازحق حبس استفاده کند
اما اگر تمکین داشته و بنا به هر دلیلی الان از تمکین سر باز می‌زند درصورتی که عدم تمکین زوجه ثابت شود زوج میتواند از دادگاه تقاضای ازدواج مجدد نماید.

سلام ،طبق قانون بلافاصله پس از جاری شدن عقد نکاح تکلیف بر پرداخت نفقه و مهریه بر زوج واجب خواهد شد ،اما در صورت باکره بودن مرد مکلف به پرداخت نصف مهریه است و باید پرداخت شود ،نفقه هم در صورتی که شما الزام به تمکین بدهید اگر زوجه با فرض باکره بودن از حق حبس خویش استفاده کند شما هم مکلف به پرداخت نفقه و هم مهریه خواهید بود

در صورتی که زوجه بدون علت موجه از تمکین خودداری کند ، زوج میتواند دادخواست الزام به تمکین دهد که در صورت اثبات ، نفقه به زوجه تعلق نخواهد گرفت.
مهریه در هر صورت بر ذمه ی زوج است و باید پرداخت شود ، عدم تمکین تنها در صورت اثبات میتواند موجب تعلق نگرفتن نفقه شود و ارتباطی با مهریه ندارد.

چون زوجه باکره است جهت ذریافت مهریه از حق حبس استفاده میکند و در این مدت نفقه اسقاط نمی شود.