آیا دادن هزینه دانشگاه فرزند قانونا بعنوان یک وظیفه برای پدر محسوب میشود؟

پرسیده شده
۲۱ پاسخ ۴۲۸ #30163213

در صورتی که فرزند پسر ازدواج کرده و زندگی مستقل داشته باشد، ولی از لحاظ مالی ضعیف باشد، پدر موظف به کمک مالی به فرزند پسر است؟

مشاوره حقوقی نفقه
۲۱ پاسخ برای این سوال ثبت شده

برابر قانون ۱۱۹۹ قانون مدنی که نفقه را برعهده پدر دانسته خرج تحصیل نیز برای اولاد به عنوان خرج عرفی فرزند می تواند بر پدر واجب باشد. ولیکن این بدان معنا نیست که پسر در هر شرایطی و با هر وضعیت مالی مدعی پرداخت شهریه دانشگاه خود را مطالبه نماید چراکه نفقه قانونی خرج و مخارج زندگی روزمره و امر معاش از قیل خوراک و پوشاک متعارف را در نظر دارد و نمی توان آن را به سایر موارد و خارج از عرف تسری داد.
لذا پرداخت شهریه در حد معقول و توان پدر بر عهده پدر می باشد.

برعکس این قضیه ممکن است صادق باشد، اما در این حالت پسر مستحق نفقه نیست

باسلام باتوجه به سوال شما خیر پدر الزامی به پرداخت نفقه نخواهد داشت.

خیر ،پدر تکلیفی جهت پرداخت هزینه های دانشگاه فرزند ندارد

درود
خیر در شرایط عنوان شده پرداخت هزینه ی دانشگاه وظیفه ی پدر نمی باشد .

به نظر نمی رسد پدر در این خصوص وظیفه ای داشته باشد.

سلام نفقه فرزندان با پدر است اگر ازدواج نکرده باشید