آیا باید چک امانتی پاس شود تا خیانت در امانت اثبات شود؟

پرسیده شده
۳ پاسخ ۲۵۰ #29342620

شخصی دو سال پیش جهت وام بانکی ضامن من شد و بابت ضمانت یک چک به مبلغ وام از من جهت ضمانت گرفت اما نگذاشت در متن چک بنویسم جهت ضمانت و چک را در وجه ایشان صادر کردم. باز پرداخت وام سالانه بود و دو سال با پرداخت سود وام آن را تمدید کردم. امسال قصد تمدید مجدد داشتم که ایشان حاضر نشد ضمانت کند و ضامن را جایگزین کردم. حال چک ضمانتی را به علت کمبود موجودی برگشت زده و از طریق ثبت اقدام کرده و حساب های مرا مسدود کرده است. پلاک اتومبیلم را هم توقیف کرده که دیگر قابل تعویض پلاک نیست.
آیا با وجود اینکه چک پاس نشده این اقدامات وی خیانت در امانت محسوب می شود؟
میتوانم از او شکایت خیانت در امانت کنم یا باید درخواست دیگری بدهم؟

مشاوره حقوقی چک
۳ پاسخ برای این سوال ثبت شده

سلام
در صورتی دارا بودن ادله ی کافی و یا شاهدی جهت اثبات اینکه چک به صورت امانی در اختیار ایشان قرار گرفته ،می توانید شکایتی مبنی بر خیانت در امانت مطرح نمایید.

دعوی خیانت در امانت مطرح نمایید ولی اثبات ان کمی دشوار است .از نظر حقوقی هم میتوان دعوی استرداد لاشه چک را مطرح نمود

با سلام
بله میتوانید به شرط اثبات و داشتن دلیل شکایت کیفری خیانت در امانت یا حقوقی استرداد لاشه چک کنید