ابلاغیه الزام به تکمین اومده و باید نیم عشر دولتی پرداخت کنم و درصورت عدم پذیرش محکوم به حبس میشم، چه باید بکنم؟

پرسیده شده
۱۳ پاسخ ۳۲۰ #26370318

سلام و ادب بنده ( زوجه ) حدود یکسال هست که هیچگونه ارتباطی با همسرم نداشتم به دلیل تفاوت های فوق العاده اخلاقی و فرهنگی و... ایشون از خونه منو انداخته بیرون و متاسفانه هیچگونه شاهدی ندارم و نتونستم مدرکی ارائه بدم با وکیل صحبت کردم گفتند نفقه جاریه رو اجرا بذارم(من قصد طلاق دارم و هیچی هم از این اقا نمیخوام حتی جهزیه ام و مهریه ام رو میبخشم) متقابلا دادخواست تمکین دادند و قاضی هر دو دعوی رو رد کرد. الان تقریبا یکسال از اون موقع میگذره البته من برای طلاق اقدام کردم قاضی گفت برای حرفاتون مدرک ندارید و دادخواست منو رد کردند. الان ابلاغیه اومده الزام به تکمین اومده و باید نیم عشر دولتی پرداخت کنم واینکه گفتند درصورت عدم پذیرش محکوم به حبس میشم!! این یعنی چی واقعا نمیفهمم؟ منکه از این اقا توی این یکسال یک قرون دریافت نکردم و تمکین عام و خاص نداشتم اصلا ندیدیم همدیگرو اصلا خبر نداره من کجا هستم چیکار میکنم!! گفتن ظرف ده روز باید مفاد رو اجرا کنم و گرنه به حبس محکوم میشم مال و اموال ازم میگیرن و... من باید چیکار کنم ممنون میشم راهنمایی کنید

مشاوره حقوقی الزام به تمکین
۱۳ پاسخ برای این سوال ثبت شده

شما باید تمکین کرده ودرصورت عدم تمکین ناشزه محسوب خواهید شد ک از تبعات ان میشود ب عدم پرداخت نفقه از جانب زوج و حق تقاضای ازدواج مجدد از دادگاه برای زوج اشاره کرد و برای عدم تمکین نیز حبسی در کار نخواهد بود و صرفا از حق و حقوقی محروم خواهید شد...در خصوص نیم عشر دولتی نیز میتوانید درخواست اعسار داده و درصورت اثبات اعسار شما باتوجه ب شرایط مالی میتوانید آنرا پرداخت نکرده و ب زوج محول خواهد شد

البته باید اضافه کنم که اگر پرداخت نیم عشر دولتی برایتان سخت است
شما عدم توانایی مالی خود را در پرداخت نیم عشر دولتی به قاضی اجرای احکام مدنی می گویید و دو شاهد به آن واحد ارائه می کنید. یعنی رسما شما درخواست حکم اعسار از پرداخت نیم عشر دولتی از مبلغ محکوم به را به دادگاه ارائه می کنید.

شهود در نزد قاضی اجرای احکام مدنی با ارائه کارت ملی یا شناسنامه شهادت می دهند که دارایی فلان خانم حدود فلان مبلغ است و در باب معیشت خود از فلان منبع امرار معاش می کند و توانایی پرداخت مبلغ نیم عشر دولتی را ندارد. تشخیص اعسار با دادگاه است.

قاعدتا قاضی اجرای احکام مدنی حکم اعسار شما از پرداخت مبلغ نیم عشر دولتی را صادر می کند. دادگاه این امکان را فراهم کرده تا زنان با معرفی ۲ شاهد به دادگاه، این مبلغ را به حساب دولت واریز نکنند و پس از قطعی شدن حکم و دریافت مهریه از مرد، دادگاه خود این مبلغ را از مرد دریافت خواهد کرد و در آن مرحله، نیم عشر براساس قیمت روز سکه محاسبه می‌شود.

مقصود نیم عشر ،هزینه اجرا بوده است

سلام
نیم عشردولتی مبلغی نیست پرداخت کنید و مهریه خود را اجرا بگذارید درخوایت استرداد جهیزیه هم بدهید

با سلام
ضمانت اجرای عدم تمکین زوجه ، عدم تعلق نفقه و ازدواج مجدد زوج است لذا توصیه میشود حقوق خود از جمله مهریه و نفقه گذشته و همچنین جهیزیه را رها نکنید.

خیر الزامی جهت تمکین نیست و صرفا از نفقه جاریه محروم میشوید و همسرتان میتواند دادخواست ازدواج مجدد بدهد. مبلغ نیم عشر دولتی ناچیز است لذا پرداخت کنید ولی تمکین نکنید

سلام
عدم اجرای تمکین ضمانت اجرایی ندراد و صرفا موجب عدم پرداخت نفقه جاریه و اجازه ازدواج مجدد به همسرتان میشود.توصیه میشود حقوق ماالی خود را اجرا گذارید.