ثبت نام خودرو با ربات جرم است؟

پرسیده شده
۴ پاسخ ۱,۴۹۴ #26271190

با سلام و عرض خسته نباشید؛
حدود یک ماه پیش بنده ۱۰ روز توسط وزارت اطلاعات بازداشت شدم که با قرار وثیقه در بازپرسی آزاد شدم و دو تا از حساب های من مسدود شده است. بنده از اونایی که میخاستن ماشین ثبت نام کنن مبلغی را میگرفتم و از سایت ایران خودرو طبق خود بخشنامه های ایران خودرو ماشین ثبت نام میکردم البته قابل ذکر است از ربات در این زمینه استفاده میکردم. که قابل ذکر است ثبت نام بنده هک و نفوذ و اینجور چیزها نبود فقط ربات بود که توسط برنامه نویس نوشته شده بود که خودش کارها به صورت اتوماتیک وار انجام میداد. و منو متهم کردن که شما متهم هستید به ثبت نام خودرو با ربات.
حالا خاستم ببینم اصلا این ربات در هیچ جا اطلاع رسانی نشده بود و نگفته بودن جرمه چطوره که بنده رو بازداشت کردن آیا واقعا جرمه؟ جرمش چیست؟ چه رای در دادگاه صادر میشود؟
و حدود یک ماه میگذرد ولی هیچ پیامک یا نامه ای برام نیامده و همچنین در سایت عدل ایران هیچ پرونده ای باز نشده برام.

با تشکر

مشاوره حقوقی جرایم اینترنتی
۴ پاسخ برای این سوال ثبت شده

با سلام اگر به دیده تفسیر مضیق قوانین کیفری نگاه بکنیم شما هیچگونه جرمی انجام نداده ایم ولی اگر قاضی تفسیر موسع ای داشته باشد می تواند چنین عنوان نماید که شما وسایل متقلبانه به جهت تضییع حقوق دیگران در ثبت نام خودرو استفاده نموده اید که البته جای دفاع بسیار زیادی دارد و احتمال بسیار زیاد شما تبرئه می گردید

با سلام
مخاطب گرامی؛ به نظر می رسد استفاده از ربات جهت ثبت نام فروش خودرو بطور غیرمجاز سامانه رایانه ای شرکت های خودرو ساز را جهت استفاده عموم برای ثبت نام مختل و غیرقابل پردازش می نماید در زمره جرایم تخریب و اخلال در داده ها یا سامانه های رایانه ای و مخابراتی موضوع ماده ۸ جرایم رایانه ای محسوب می گردد و مجازات آن نیز حبس از شش ماه تا دوسال یا جزای نقدی یا هردو مجازات می باشد. ضمنا از آنجا که اخلال صورت گرفته منجر به تحصیل وجه برای مافیای ثبت نام کنندگان نگردیده است بلکه افراد خارج از فضای مجازی و با توافق و آگاهی نسبت به پرداخت وجوه در قبال ثبت نام اقدام نموده اند، بنابراین فرض کلاهبرداری رایانه ای منتفی می باشد.

ظاهر مطالبی که نوشته اید جرم نیست بررسی دقیق قضیه با قاضی است احتیاطا از یک وکیل برای دفاع دقیقتر از خودتان استفاده کنید

خیر چنین جرمی نداریم، شاید کلاهبرداری اینترنتی به واسطه ی ربات شما اتفاق افتاده باشد که فعلا متهمید و باید تحقیقات از طریق پلیس فتا انجام شود تا بیگناهی شما اثبات گردد.اگر کلاهبرداری اینترنتی باشد تا سه سال حبس دارد که البته در مورد شما اثبات نمیشود.