آیا همسرم برای اعسار پرداخت مهریه باید شاهد بیاورد یا چون هیچ چیز به نامش ندارد کافیست؟

پرسیده شده
۱۰ پاسخ ۴۹۱ #24822889

سلام
بنده خانه دار و فاقد درآمدم. ۴ماه قبل مهریه ام ۱۴سکه که عندالمطالبه هست رو از طریق اسناد اجرا گذاشتم الان فقط مبلغ ناچیزی توقیف و به حسابم واریز شده.پرونده ام مختومه و گواهی جهت ارائه به دادگاه گرفتم.همسرم بلافاصله بعد از اخراج بنده از منزل که بیش از یکساله،حساب بانکیش را که سرمایه زیادی داشت خالی کرده و اخیرا آپارتمان خریده ولی به نام خودش نزده.خلاصه سرمایه زیادی خودروو...داره ولی درقانون هیچی نداره.
سؤالها: ۱) با توجه به ۱۶۰۰۰۰۰۰ تومان که از طریق اسناد بابت مهریه ام گرفتم اعسار هزینه دادرسی دادخواست مهریه ام قبول نمیشود؟ و نیاز به شاهد خواهد بود؟ ۲) آیا همسرم برای اعسار پرداخت مهریه باید شاهد بیاورد یا چون هیچ چیز به نامش ندارد کافیست؟ شغلش آزاد و درآمدش زیاده ولی میگوید ۲ میلیونه و درآمدش رو به حساب خانواده واریز میکنه؟ ۳) تحقیقات محلی مؤثر بر توانایی مالی زوج به درخواست زوجه انجام میشود یا خیر ۴) آیا راهی برای گرفتن مهریه ام بصورت عندالمطالبه و در غیر اینصورت حبس زوج وجود داره؟ تشکر از وکلای محترم

مشاوره حقوقی اعسار از پرداخت مهریه
۱۰ پاسخ برای این سوال ثبت شده

با درود
دو شاهد ضروری است مطابق قانون باید‌ این دوشاهد از زندگی و امور مالی خواهان اعسار مطلع باشند.

برای اثبات اعسار دونفر شاهد لازم است

برای اثبات معسر بدون خود از پرداخت هزینه های دادرسی باید صورت کلیه اموال و دارایی از جمله حسابهای بانکی ، استعلامات اداره ثبت املاک و پلیس راهور مبنی بر عدم وجود ملک و ماشین به نام شخص معسر ( دستور قضایی برای دریافت استعلامات پس از دادن دادخواست) و دوشاهد لازم و ضروری میباشد. همسر شما نیز برای اثبات باید همه ی موارد بالا را به دادگاه معرفی کند واگر خلاف ادعای ایشان ثابت شود مطابق قانون باید پاسخگو باشند و شما میتوانید تمامی هزینه های دادرسی و خسارات وارده را از همسر خود مطابق قانون درخواست نماید. تحقیقات محلی نیز به درخواست زوجه انجام میگیرد و یکی از مراحل اثبات ادعای اعسار است که باید به همراه دلایل دیگر به اثبات برسد و معمولا رویه بر این است که به صورت رسمی وقتی چیزی به نام خودشان ندارند دادگاه به ادعای معسر ترتیب اثر خواهد داد. و مهریه زمانی عندالمطالبه است که معسر شناخته نشده باشد.

سلام و درود
به انضمام ارائه دارائی ها دو شاهد که مطلع به احوال فرد باشند نیاز است
موفق و موید باشید

باسلام
برای اثبات اعساردوشاهدبایدمعرفی کنه ودرصورت اثبات اعسارمهریه تقسیط میشود.

سلام
درصورتی که ادعای اعسار نماید بایستی دونفر شاهد به دادگاه معرفی نماید.

درود
برای اثبات اعسار دو شاهد نیاز است. اگر همسرتان معسر باشد مهریه اقساط می شود.