با توجه به جمله ای که در مبایعه نامه نوشتیم معامله فسخ می‌شود یا خیر؟

پرسیده شده
۶ پاسخ ۷۹۳ #23201064

جمله به این صورت:
(درصورت پاس نشدن چک های مورد معامله، معامله یکطرفه از طرف فروشنده فسخ و بدون رجوع به مراجع قضایی حق واگذاری به غیر داراست)
بنده ۷۰ درصد رو نقدا دریافت کرده و چک اول من واسه ۵ ماه بعد بود، که فروشنده اول وقت ساعت ۸:۴۵ برگشت زد و زمانی که برگشت زده از سوءنیت ایشون خبر نداشتم پیام دادم پولم آماده است، چرا چک رو برگشت زدین که جواب نداد و در ضمن بهشون گفته بودم آخر وقت برداشت کنید ولی طرف از همین حرف من سواستفاده کرد و برگشت زد ولی منم همون روز تا پولو واریز کردم ساعت ۱۲:۵۸ شد.
حالا تکلیف چی میشه؟
توضیح کامل چون واقعا سرمایه من رو همین خونه
ممنون توضیح کامل بدین

مشاوره حقوقی قراردادها
۶ پاسخ برای این سوال ثبت شده

سلام به نظر بنده حق فسخ معامله برای فروشنده ایجاد نشده چرا که ایشان باید تا پایان وقت اداری روز برای وصول چک تامی می نمود. مضاف این که در تاریخ مقرر محل چک تامین شده بوده .

از نظر فنی و بادقت عقلی شما به تعهداتان ولو چند دقیقه تاخیر عمل نکرده اید و ایشان حق فسخ داشته و اعمال کرده است و متاسفانه نباید دست ایشان بهانه می دادید
اما از نظر عرفی تاخیر چند ساعته و کارسازی کردن پول تا آخر وقت اداری حق فسخ نمی دهد
شاهدان نیز شهادت بر همان امر با دقت عقلی داده اند
بنظر می رسد می توانید به حقتان برسید اما باید یا از وکیلی کمک بگیرید و یا برای مقرون به صرف شدن هزیه حداقل از حقوق دانی برای نگارش لایحه ای دقیق برای احقاق حقتان کمک بگیرید
موفق باشید

با سلام
با توجه به توضیحات داده شده معامله از ناحیه فروشنده قابل فسخ نخواهد بود چرا که در صورت وجود شرط فسخ به دلیل عدم پرداخت وجه چک در قرارداد، عدم پرداخت چک ثمن معامله وقتی
شرط فسخ رامحقق می‌کند که تا آخر وقت اداری تاریخ چک، خریدار وجه را به حساب بانکی خود به نحو قابل وصولی واریز ننماید. لذا برگشت چک در ابتدای وقت اداری این شرط را محقق نکرده است

دادخواست الزام به تنظیم سند رسمی مطرح نمایید و با استعلام بانکی مراتب تامین وجه چک را در زمان موعد چک ثابت نمایید .ولی امکان دارد دادگاه صرف برگشت چک را سبب منفسخ شدن بیع بداند.

سلام
اگر در همان روز با تاخیر چندساعته پول در حساب جاری موجود بوده است معامله قابل فسخ نیست، به جهت اصل لزوم قراردادها و اصل صحت قراردادها، تا آخر ساعت اداری تاریخ چک اگر پول به حساب باشد چک بلامحل تلقی نمیشود و در نتیجه معامله برقرار است.

سلام
فروشنده باید دادخواست تایید فسخ قرارداد علیه شما طرح کند و نهایتا شما میتوانید با اخذ پرینت حساب از بانک اثبات کنید که در تاریخ مزبور در حساب پول بوده و فروشنده با سونیت در صدد فسخ معامله بوده است.