اعتراض به رای داوری، چگونه و با چه شرایطی ممکن خواهد بود؟

پرسیده شده
۵ پاسخ ۲۱۴ #22918380

باسلام
اگر در صورت استنکاف طرف مقابل داور مرضی الطرفین توسط دادگاه انتخاب و معرفی گردد طرف مستنکف بعد از صدور رای داوری می تواند نسبت به آن اعتراض کند یا خیر؟
با تشکر

مشاوره حقوقی قراردادها
۵ پاسخ برای این سوال ثبت شده

سلام
امکان ثبت دادخواست ابطال رای داور دارد اما اگر دادخواست ایشان منطبق با موازین نباشد دعوا رد می شود

خیر نمی تواند به آن اعتراض کند مگر اینکه رای داور به جهات قانونی باطل باشد :
۱ - رای صادره مخالف قوانین موجد حق باشد.
۲- داور نسبت به مطلبی که موضوع داوری نبوده، رای صادر کرده باشد.
۳- داور خارج از حدود اختیار خود رای صادر نموده باشد.
۴- رای داور پس از انقضای مدت داوری صادر و تسلیم شده باشد.
۵- رای داوری با آن‌چه در دفتر املاک یا بین اصحاب دعوا در دفتر اسناد رسمی ثبت شده و دارای اعتبار قانونی است مخالف باشد.
۶- رای به وسیله داورانی صادر شده که مجاز به صدور رای نبوده‌اند.

رای داوری در موارد زیر باطل است و قابلیت اجرایی ندارد:
۱. رای صادره مخالف قوانین موجد حق باشد.
۲. داور نسبت به مطلبی که موضوع داوری نبوده، رای صادر کرده باشد.
۳. داور خارج از حدود اختیار خود رای صادر نموده باشد.
۴. رای داور پس از انقضای مدت داوری صادر و تسلیم شده باشد.
۵. رای داوری با آن‌چه در دفتر املاک یا بین اصحاب دعوا در دفتر اسناد رسمی ثبت شده و دارای اعتبار قانونی است مخالف باشد.
۶. رای به وسیله داورانی صادر شده که مجاز به صدور رای نبوده‌اند.
۷. قرارداد رجوع به داوری بی‌اعتبار بوده باشد.

اگر داور توسط دادگاه انتخاب شده نخیر

سلام
رای داور قابل اعتراض نیست و لازم الاجرا می باشد.