مطالبه نفقه دختر از مادر وجهه قانونی دارد؟

پرسیده شده
۷ پاسخ ۵۰۱ #22311266

سلام خیلی برام عجیبه با وجود اینکه پدر دخترم زنده هست و در خارج کشور کار میکنه با دخترم هم در ارتباطه دخترم برای نفقه از من شکایت کرده و پاسخ همه کارشناسان بود که میتونه نفقه رو از شما بخواد در صورتی که من یه معلم بازنشسته با کلی قسط روی حقوقم هستم و یه دختر ۱۲ ساله هم کنار من زندگی میکنه حالا باید من همه ی اینارو اثبات کنم یا دادگاه منو مجبور به پرداخت میکنه و نحوه ی پرداخت آیا حقوق منو توقیف میکنند؟؟ این واقعا مخالف عدالت نیست؟/

مشاوره حقوقی نفقه
۷ پاسخ برای این سوال ثبت شده

با درود در صورت فقدان پدر و جد پدری با شرایطی امکان پذیر است

سلام
ایشان در صورتیکه به پدر و یا جد پدری خود دسترسی نداشته باشند میتوانند اقدام به مطالبه ی نفقه از جانب شما نمایند اما میبایست بتوانند تمکن مالی شما را اثبات نمایند.
در صورتیکه شما استطاعت مالی جهت پرداخت ندارید میتوانید با ارائه ی ادله ی کافی از پرداخت امتناع نمایید.

نفقه در صورت فوت پدر و یا عدم استطاعت پدر بر عهده جد پدری میباشد. در صورتی که الزام آنها ممکن نباشد و یا استطاعت نداشته باشند بر عهده مادر میباشد. مشروط بر اینکه مادر استطاعت داشته باشد و فرزند مستحق نفقه باشد.

بدلیل اینکه پدر ایشان در قید حیات است نمیتواند برای مطالبه نفقه به شما مراجعت کند ، بهتر است این موضوعات را در دادگاه بیان کنید .

با سلام در صورت عدم قابلیت اخذ نفقه از پدر و جد پدری در صورت احراز امکان پرداخت نفقه از جانب شما این امر متصور می باشد

ماده ۱۱۹۹
نفقه‌ی اولاد بر عهده‌ی پدر است، پس از فوت پدر یا عدم قدرت او به انفاق، به عهده‌ی اجداد پدری است با رعایت الاقرب ‌فالاقرب، در صورت نبودن پدر و اجداد پدری و یا عدم قدرت آن‌ها نفقه بر عهده‌ی مادر است. هر گاه مادر هم، زنده و یا قادر به انفاق نباشد با رعایت الاقرب ‌فالاقرب به عهده‌ی اجداد و جدات مادری و جدات پدری واجب‌النفقه است و اگر چند نفر از اجداد و جدات مزبور از حیث درجه‌ی اقربیت مساوی باشند نفقه را باید به حصه‌ی متساوی تادیه کنند.

در نفقه اقارب که اولاد هم مشمول آن است اصولا دختر میتواند درصورت نداشتن و یا عدم دسترسی به پدر و جد پدری به مادر رجوع کند ولی لازمه آن توانایی منفق در پرداخت نفقه و مستحق بودن دختر به دریافت نفقه می‌باشد.شما میتوانید در صورت اثبات ناتوانی در پرداخت و توانایی دختر در کسب شغل و درآمد از پرداخت نفقه معاف شوید.