آیا زوجه می‌تواند به غیر از آن سند رسمی که تنظیم شده مهریه را از زوج بگیرد؟

پرسیده شده
۴ پاسخ ۱۱۲ #19231367

با سلام. اگر زوج و زوجه توافق کنند و زوج در دفترخانه به صورت سند رسمی تعهد بدهد که هر ۸ ماه ۱ سکه از مهریه زوجه رو بدهد
در صورت به اجرا گذاشتن مهریه توسط زوجه ایا دادگاه آن سند رسمی تعهد پرداخت مهریه از طرف زوج را قبول می‌کند یا خیر؟
در صورت تغییر در پرداخت مهریه از طرف دادگاه به درخواست زوجه آیا زوج می‌تواند به آن سند استناد کند و فقط طبق آن مهریه را پرداخت کند؟
با تشکر

مشاوره حقوقی مهریه
۴ پاسخ برای این سوال ثبت شده

سلام. تعهد ملاک نیست. درسند ازدواج مهریه هرچه باشد. زوجه میتواند درخواست مطالبه نماید و زوج در صورت عدم تمکن اعسار می دهد......

باسلام و درود سند ازدواج ملاک پرداخت مهریه می باشد.

خیر ملاک پرداخت مهریه سند ازدواج می باشد و تعهد ملاک نیست لاکن برای پرداخت مهریه مندرج در سند ازدواج زوج می تواند دادخواست اعسار را مطرح کند

سلام و ارادت
تعهد معتبر نیست زیرا ممکن است تمکن پرداخت داشته باشد یا نداشته باشد نتیجتا نمیتوان در خصوص تعهدات غیرمقدور سندی صادر نمود .مگر اینکه هر دو نفر امضا نموده باشند که در صورتیکه زوج توان پرداخت نداشته باشد میتواند دیرتر هم با پذیرش اعسار پرداخت کند . زوجه میتواند درخواست مطالبه نماید و زوج در صورت عدم تمکن اعسار می دهد و مدت و میزان اقساط را دادگاه با توجه به وضعیت موجود مشخص می نماید .