ممانعت از وصول ناحق چک امانت به چه صورتی است؟

پرسیده شده
۱ پاسخ ۴۷۵ #16857935

باسلام. درسال ۹۳ چکی به مبلغ یک میلیاردتومان ازبابت تضمین تحویل مغازه پیش فروش به خریداران بدون اینکه شماره ومشخصات آن رادرقراردادپیش فروش نوشته شودویارسیدی اخذنمایم تحویل دادم .چک قلم خوردگی داشت لذا درپشت نویسی چک نوشتم این چک به مبلغ یک میلیاردتومان وبه تاریخ ...........( جای خالی گذاشتم ) دروجه آقایان سعیدووحیدفلانی صحیح است . من ودوستم سرمایه گذار ساخت بودیم ودرزمین شخص دیگری مشارکت کرده بودیم ، بامالک زمین اختلاف پیداکردیم و درنتیجه درسال ۹۵ خریداران ازما به اتهام کلاهبرداری شکایت کردندمنع تعقیب گرفتیم سپس درسال ۹۵/۶ دادخواست حقوقی مطرح کردند و چک را نیزبه خواهرزاده شان که یک کارگرساده است انتقال دادند و بدون درج تاریخ درجای خالی چک ،در۹۵/۶ برگشت زد پس از یکسال ما محکوم به ساخت وتکمیل وتحویل موردپیش فروش گردیدیم .....باتوجه به اینکه رای صادره باب طبع خریداران نشد حدود یک ماه پیش خواهرزاده خریداران دادخواست مطالبه چک را داد که بنده درجلسه دادخواست جلب ثالث کردم و ادعای امانتی بودن چک را کردم ودر دادخواست جلب ثالث درخواست محکوم به پرداخت شدن خریداران به مبلغ یک میلیاردتومان را درحق خواهرزاده شان کردم و دردادخواست نام شریکم را نیز قیدکردم تا به جلسه دادرسی بیاید و حقیقت را بگوید . باتوجه به اینکه بنده هیچ نوع مراوده مالی دیگری باخریداران ندارم و باخواهرزاده ایشان نیزاصلا آشنایی ومکالمه ای هم ندارم به چه نحو از زیر بار این مشکل بیرون بیایم ؟ آیا مطرح کردن این موضوع که چک منشا ندارد ویااینکه چندین شاهد وجود دارد میتوانم خلاص شوم؟ کدام شکایت کیفری موثراست؟ تبانی وکلاهبرداری درتحصیل مال نامشروع یا خیانت درامانت؟ آیا راه چاره موثری در دادگاه حقوقی وجود دارد ؟ لازم بذکر است در خط خوردگی های چک روی کلمه حواله کرد خط نکشیدم . باسپاس

مشاوره حقوقی چک
۱ پاسخ برای این سوال ثبت شده

باسلام
اولا بدون درج تاریخ روی چک و زمان سررسید چک را برگشت نمیزنن.
اصل چک در ید شخص حاکی از بدهکار بودن شماست از طرفی هم شما هیچ قرارداد یا رسیدی ندارید که نشان دهنده این باشد چک بابت تضمین بوده از طرفی هم درمتن چک عبارت تضمین قید نشده با این حال شما با معرفی شهود و ادای شهادت شهود در همان جلسه رسیدگی به جلب ثالث اثبات نمایید چک بابت دین نبوده است ازطرفی هم مراوده کاری یا مالی با خواهان چک نداشتید وی باید بگویند چک را از چه کسی گرفته است