آیا میتونم مدعی فسخ در نکاح شم؟

پرسیده شده
۱۳ پاسخ ۵۹۶ #16011345

عرض سلام خسته نباشید، بنده حدودا آذر ماه به صورت سنتی برای ازدواج اقدام کردم، خانمم رو از قبل نمی‌شناختم و چون اعلام کردن صیغه رو بد می‌دونن روند کار به این صورت شد که دو جلسه خواستگاری رفتم و قول و قرار گذاشتیم بعد هم کم تر از یک ماه صیغه بودیم در مدت صیغه هم کلا یک بار رفتم خونشون و یه سری مدارک گرفتم اومدم . از طریق چت هم جهت آشنایی در ارتباط بودیم. خانمم روز خواستگاری و مراسم خیلی خودشو پوشانده بود و چادر سر کرده بود جوری که چادر با بدنش فاصله داشته باشه و چهارزانو نشسته بود بنده ابتدا فکر کردم بخاطر سنگین بودن و این موارد هست این طرز رفتار، تا بعد از عقد که رفت و آمدم بیش تر شد فهمیدم خانمم در بعضی مواقع بفکر فرو می‌ره و به یه جا خیره میشه و پاش رو تکون میده گاهی اوقات بمن هم گفته بود از روی عادت دوست داره که خودش پاشو تکون بده. کمی بعد تر با خونواده رفتیم خونشون دیدیم که روی مبل نمیشینه و رو زمین نشسته بود و پاش بی اختیار تکون میداد حتی یکی دو بار هم با دست زد بپاش و برای این که ما متوجه نشیم نوزاد برادرش رو بغل میکرد. بمرور طبق بررسی که من داشتم متوجه شدم که مواقعی که خانمم عصبانی هست یا مضطرب هست این اتفاق با شدت بیشتری میفته و همیشگی نیست و از هر مثلا پنج شیش بار که با هم هستیم بچیه بار شاید این جوری شه.
یه سری هم خونه پدرم اینا با خانمم دعوام شد و از طریق اس ام اس براش خط نشون کشیدم، مادرم دید که پاشو داره بشدت تکون میده و برای اولین بار دید که دهن و صورتش هم کج شده و زول زده یه نقطه رو میبینه طوری که مادرم پنج بار صداش کرد تا از اون حالت خارج شه، بعد گریه میکرد و به بهونه نماز، قبل از اذان رفت تو اتاق و چادر نماز سر کرد و بعد این که اذان زد نماز خواند اومد بیرون، برادرم که دوازده سال سن داره بصورت خیلی اتفاقی متوجه شد که داخل کیف خانمم یه قوطی قرص هم هست که اسم نداره در کیف باز بود که البته چند روز بعد هم به من گفت و خانمم اون لحظه به شدت عصبی بود و رفتار تهاجمی داشت تا من سوار ماشین کردم و بردم برسونمش خونشون چون حدودا یه ساعت نیم طول مسیر بود، حدود نیم ساعت آخر دیدم کلا اخلاقش ازین رو به اون رو شده و خیلی تغییر کرده، بنظرتون احتمال داره که مشکل حادی داشته باشه؟ چون به هیچ وجه با این که عقد کردیم و از نظر رسومات هم مشکلی ندارن حاضر نیست بیاد شب رو بمونه یا زیاد بمونه خونمون احتمال میدم مشکلش حاد تر باشه و تحت مصرف دارو باشه،
آیا میتونم مدعی فسخ در نکاح شم؟
از کجا ثابت کنم که قبلا بمن نگفتن؟
عقد نامه کاملا عادی نوشته شده و شرایط معمول که در هر عقد نامه هست داخلش هست و ضمنش آورده نشده که خانمم بیمار هست یا نیست چیزی در این خصوص نگفته.
اگه بخوام طلاق بدم میتونم بعنوان دلیل موجه استفاده کنم؟ صیغه نامه محضری بوده و شاهدی هم دارم که هم روستایی خانواده خانمم هست و از دوستان پدرمو همسایه قدیمی ما تو شهر بوده و با خانواده خانمم هم در ارتباط بوده و ایشون هم بیخبر بوده و از رو خیرخواهی معرفی کرده. در مراحل خواستگاری هم حضور داشتن ایشون. ضمنا مشکل من با تیک ظاهری خانمم نیست بلکه با رفتار و اخلاقش هست که بنظرم کاملا غیر طبیعی هست و معمولا با عصبانیت و تندخویی همراهه

مشاوره حقوقی فسخ نکاح
۱۳ پاسخ برای این سوال ثبت شده

مورد فوق جزو موارد قانونی برای فسخ نکاح نیست اما اگر بیماری ایشان قبل از عقد پنهان بوده و نوعی فریب کاری جهت عدم وجود بیماری صورت گرفته باشد میشود تحت تدلیس در نکاح فسخ نمود.

با سلام
شما فورا نسبت به اعلام فسخ عقد اقدام نمایید،
بنظر امکان فسخ بدلیل اینکه وصف سلامتی بعنوان شرط صفت زایل گردیده است،و یا اینکه تدلیس صورت گرفته،میتوان فسخ کرد.

سلام دوست عزیزم، این مورد از موارد فسخ نکاح نیست. چنانچه صیغه هستید بحث طلاق براب شما مطرح نمی شود. پس از مضی مدت صیغه منحل می شود و اگر مدت آن طولانیست می توانید بذل مدت کنید.

سلام و وقت بخیر.
فسخ نکاح صرفا در خصوص عیوب مصرح و گفته شده در قانون ممکن هست که در هر مورد که ادعا بشه، دادگاه شخص را به پزشکی قانونی به عنوان کارشناس ارجاع میده و با سایر اوضاع و احوال ارزیابی میکنه و در نهایت نفیا یا اثباتا تایید یا رد میکنه.به علاوه اینکه اعمال فسخ باید فوری بعد از اطلاع اعمال بشه.
موفق باشید

با سلام اگر از مصادیق بیماری های روانی و یا صرع پ امکان فسخ هست البته اول باید نوع بیماری تشخیص داده شود و مورد دیگر در اولین زمان ممکن باید اقدام شود در غیر اینصورت بلا اثر است

با سلام
بیماری ایشان اگر از موارد فسخ نکاح باشد بله ، امکان فسخ نکاح وجود خواهد داشت و این فسخ به محض اطلاع از این بیماری بایستی اقدام قانونی شود

اگر بیماری ایشان از موارد فسخ نکاح باشد امکان فسخ وجود دارد در صورتی که فورا نسبت به آن اقدام نمایید و‌در ضمن در خصوص طلاق نیازی به ارائه دلایل و مدارک محکمه پسند وجودندارد .