اگر خانه ای به زوج صلح عمری شده باشه توسط پدر زوج، زوجه میتواند این خانه را بعنوان مهریه توقیف کند؟

پرسیده شده
۸ پاسخ ۳۵۸ #15861809

سلام، اگر خانه ای به زوج صلح عمری شده باشه توسط پدر زوج، زوجه میتواند این خانه را بعنوان مهریه توقیف کند؟

مشاوره حقوقی مهریه
۸ پاسخ برای این سوال ثبت شده

مادامی که پدر زوج در قید حیات میباشد مالکیت زوج مستقر نشده است .پس از فوت پدر زوج یا هرکسی که فوت وی شرط شده باشد ، مالکیت زوج مستقر میشود انوقت چنانچه جز مستثنیات نباشه قابل توقیف میباشد

باید مشخص کنید صلح عمری به چی کسی.آیا پدر ملک را صلح کرده و حق انتفاع آن را برای خود نگه داشته یا اینکه ملک در مالکیت پدر هست ولی حق انتفاع آن به پسر صلح عمری شده.پاسخ دقیق مستلزم بررسی سند صلح است

در صلح عمری اگر پدر زنده باشد و تا زمان زنده بودن منافع ملک به وی تعلق داشته باشد پسر حق فروش این ملک‌را ندارد و به عبارتی تا فوت پدر مالکیتش مستقر نشده و به تبع عدم‌مالکیت مستقر‌،همسرش هم‌نمی تواند ملک‌را قبل از فوت پدر همسرش بفروشدیا اعمالی لنجام دهد که منافی اعمال حق پدر شوهر نسبت به منافع ملک‌باشدضمن‌اینکه اگر حق فسخ در عقد باشد امکان فسخ معامله هست با این حال امکان توقیف هست...

باسلام ، بله امکان پذیر است و از این جهت که صلح عمری است مانع نخواهد بود

سلام اگر صلح نامه رسمی باشد یا بتوانید آن را اثبات کنید و تنها منزل مسکونی در شان زوج نباشد میتوانید توقیف و بابت مهریه تادیه نمائید

قابل توقیف است اما با حفظ منافع مصالح

با سلام
اگر جز مستثنیات دین نباشد بله می تواند بابت مهریه توقیف نماید